Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal vol consensuar ajuts per a famílies necessitades perquè puguin pagar l’IBI

Abans de la baixada general del gravamen, el govern prioritza ampliar serveis a la població
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor d'Hisenda
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor d'Hisenda

dijous 12 gener 2017

El govern municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola serà proactiu a l’hora de trobar fórmules per a que famílies necessitades del municipi puguin fer front al pagament de l’IBI. Amb aquest propòsit, en el darrer ple municipal del 22 de desembre el grup d’Alternativa per Olèrdola  va reiterar l’oferiment als grups de l’oposició per a consensuar aquesta línea de suport. Tant ERC com CiU van expressar la seva predisposició a participar en la comissió d’estudi de mesures de rebaix de l’IBI que proposava el govern municipal.

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola, Xavier Serramià, regidor d’Hisenda i portaveu del govern, diferenciava l’estudi de línies d’ajut a famílies necessitades de la proposta formalitzada per ERC de reduir el gravamen de l’IBI. Serramià confirmava que el  govern estava “d’acord en trobar ajudes per a famílies que no puguin per front al pagament de l’Ibi”, per bé que subratllava que no podran ser fórmules d’ajuda directa perquè la normativa no permetria aplicar-les, segons exposava Serramià.(àudio)

Xavier Serramià, en canvi, no es mostrava partidari d’una reducció immediata del gravamen de l’IBI. El portaveu del govern municipal assenyalava que el gravamen d’Olèrdola “està dins de la mitjana de la comarca” i recordava que els valors cadastrals no s’havien revisat al municipi des de l’any 1988. Serramià posava l’accent en què l’augment d’ingressos repercutirà en l’ajuntament, però l’increment ha vingut provocat per una mesura provinent de l’Estat.

Des del govern municipal es considera que l’opció més lògica és invertir aquest augment d’ingressos en la recuperació de serveis que es van haver de reduir a causa de la crisi.(àudio)

Pel govern municipal, rebaixar el gravamen de l’IBI és una qüestió política. Serramià atribuïa a ERC l’opció d’abaixar impostos però mantenint minvats els serveis. En canvi contraposava aquesta perspectiva al criteri defensat pel govern municipal de prioritzar el manteniment d’impostos, tot recuperant i ampliant serveis. El regidor d’Hisenda  assenyalava que un cop feta aquesta recuperació de serveis al conjunt de la població , es podria valorar la rebaixa d’impostos, “no només el de l’IBI”.(àudio)

Coherent amb aquesta voluntat de recuperació de serveis, el pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovat per aquest 2017 contempla un augment del 68% en el servei de neteja viària, així com un increment del 18% en la neteja d’instal·lacions públiques i d’un 10% en el servei de jardineria.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèdola, clicant aquí

Document Actions