Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern proposa congelar taxes i impostos i penalitzar als grans tenidors que mantinguin habitatges buits al municipi

Fina Mascaró, alcaldessa i regidora d’hisenda, exposa que el propòsit és que a Olèrdola hi hagi més possibilitats d’accés a l’habitatge

divendres 13 octubre 2023

 

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Fina Mascaró, alcaldessa i regidora d’hisenda, avançava que el govern municipal traslladava al ple de dimarts diferents modificacions d’ordenances fiscals per al 2024, però sense comportar increments en les taxes i impostos. En l’IBI, una de les novetats destacades és que es preveu un recàrrec addicional per tenir durant més de 2 anys habitatge buit a Olèrdola. El recàrrec aniria del 50% dels 2 als 3 anys, fins arribar al 100% si l’habitatge fa més de 5 anys que està buit. A més es preveu un recàrrec addicional als tenidors de 2 o més habitatges. Fina Mascaró apuntava que és una mesura que busca que aquests habitatges es posin al mercat i així hi hagi més possibilitats a Olèrdola d’accés a l’habitatge.(àudio)

En les ordenances també s’introdueix una modificació  relativa a recollir el dret  a l’habitatge i a definir “què vol dir habitatge desocupat”.

Una altra de les novetats que proposa el govern introduir en les ordenances fiscals és la de bonificar, fins el 95%, la taxa per rodatges al municipi si s’avalua que comporta una promoció per Olèrdola.(àudio)

En les ordenances també s’introdueix una nova taxa per cobrir els costos que suposa en serveis municipals la realització d’actes al municipi, especialment quan han de comptar amb la presència d’agents municipals. Del pagament d’aquesta taxa n’estarien exemptes les entitats del municipi.(àudio)

Fina Mascaró també ha precisat que es mantenen les bonificacions del 50% durant 5 anys en l’IBI i l’IAE a empreses i habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques, per bé que la bonificació començaria a comptar a partir de  l’any següent a la instal·lació de les plaques. Amb la mesura es busca reduir la burocràcia i simplificar la documentació que es lliura a l’Organisme de Gestió Tributària.

Document Actions