Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Moja guanya el primer premi en la rua de Vilafranca i Sant Pere Molanta obté el tercer

El grup de Moja no s’esperava aquest reconeixement i considera que s’ha valorat el conjunt de la proposta

dimarts 12 febrer 2013

La carrossa “Fantasia Butterfly”, del Grup de Carnaval de Moja,ha guanyat aquest dilluns a la nit el primer premi del concurs de carrosses de Vilafranca. El protagonisme d’Olèrdola en aquesta rua va ser destacat perquè, després de la carrossa “Ventafocs”, del barri de Sardinyola dels Monjos, es va classificar en tercera posició el Grup de Sant Pere Molanta amb “Invasió Espacial”.

Els premis no tenen dotació econòmica però suposen un prestigiós reconeixement en haver-se obtingut en una de les rues més esperades pels grups de Carnaval del Penedès.

Toni Ràfols, del grup de Carnaval de Moja, explica que no s’ho esperaven i valora que el jurat creu que ha tingut en compte el conjunt de la proposta, no només la carrossa, sinó també la disfressa, la coreografia i la música. (àudio)

La rua de carnaval  va comptar amb la desfilada de 23 carrosses i sis comparses, i va estar marcada per les fortes ratxes de vent, que van arribar a superar els  85 km/h. Això va fer que la presència de públic fos inferior respecte els darrers anys, malgrat la rua s’avancés aquest any d’hora per així facilitar la presència d’espectadors. Toni Ràfols explica que el vent va ser molest i va condicionar la rua a tots els grups.(àudio)

El premi especial a la carrossa/comparsa més carnavalera, que es donava per primera vegada, va recaure en el grup de la Ràpita “Els Bagukan” amb “Joguina”.

Pel que fa als tres premis de comparses, va ser el primer per als “Cavallets de Mar” de les Cabanyes, el segon per a “Centaure” del grup Les Guerreres dels Monjos, i el tercer per a “Exèrcit de les fades”, de les Cabanyes. Toni Ràfols considera que aquesta any, malgrat la crisi, hi ha un elevat nivell en les carrosses i comparses al Penedès. (àudio)

El Jurat de la Rua de Carnaval de Vilafranca 2013 estava format per Toni Santisteban, Ester Milà, Joan Pinós, Montse Verge, Cristina Ferri, Joana Guasch, Pablo Sancho, Carles Garcia, Lis Montserrat i Mireia Molins.

Escolta l'entrevista a Toni Ràfols, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions