Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup de Carnaval de Sant Pere Molanta compta amb 160 inscrits

Un dels elements més espectaculars de la seva “Invasió espacial” és la gran amplada de les capes de les disfresses
Imatge corresponent a l'any passat del Grup de Carnaval de Sant Pere
Imatge corresponent a l'any passat del Grup de Carnaval de Sant Pere

divendres 01 febrer 2013

 

Un dels grups més nombrosos del Carnaval del Penedès serà enguany el grup de Sant Pere Molanta. El formen fins a 160 persones. Mai aquest grup del nostre municipi havia comptat amb tants inscrits. Per les rues esdevindran una veritable “Invasió espacial”, que és el títol que agrupa aquest 2013 la carrossa i comparsa que presenten.

El president del Grup de Carnaval de Sant Pere Molanta, Manel Zapater, explicava que hi haurà una nau espacial, marcians i , entre els elements més destacables, la gran capa de 3 metres d’amplada que incorpora cada disfressa.(àudio)

El Grup de Carnaval de Sant Pere Molanta ja surt aquest dissabte a Segur de Calafell. A la nit també participaran en el carnaval de La Múnia i després en el concurs que organitzen Els Xicots de Vilafranca a Cal Noi-Noi. Diumenge pel matí estaran a Sant Jaume dels Domenys i per la tarda a la rua de Sant Martí. El cap de setmana següent l’inicien divendres 8 a El Vendrell i Segur de Calafell. Dissabte 9  estaran a Cubelles i Calafell Platja; el diumenge 10 als Monjos i Calafell Poble; mentre que dilluns 11 se’ls podrà veure a Vilafranca. El dissabte dia 16 formaran part de la rua de Moja i l’endemà diumenge seran els amfitrions de la rua de Sant Pere Molanta pel matí i per la tarda participaran en la rua de Santa Fe.

Pel Grup de Carnaval de Sant Pere aquest 2013 hi ha Carnaval durant quatre setmanes. I és que encara tindrà activitat el darrer cap de setmana de febrer, amb la participació de la comparsa en el Carnaval de Lavern.

Manel Zapater explica que l’increment d’inscripcions en part es pot explicar perquè s’ha captat comparsers de grups que aquest any no surten i que connecten amb l’estil de fer del grup de Sant Pere. Una de les dificultats ha estat preparar les elaborades coreografies per a tanta gent, en un grup en què el ball és un aspecte que sempre s’ha cuidat molt. (àudio)

Ampliar participants ha permès disposar de més diners per a millorar aspectes de la carrossa, però no ha comportat variar la idea ja definida. (àudio)

El grup de Carnaval de Sant Pere Molanta es fixa com a propòsit principal “passar-s’ho bé” i asseguren que amb el moviment del ball el fred que es preveu “no es nota”.

Entrevista a Manel Zapater, elaborada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions