Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup de Carnaval de Sant Pere Molanta es consolida com un dels més destacats del Penedès

Han sorprès agradablement per la nombrosa comparsa i les elaborades coreografies

dimecres 25 febrer 2015

Veure com 200 persones executen coordinadament coreografies ben elaborades és tot un espectacle que està a l’abast de pocs grups de Carnaval. Entre aquest grup selecte s’hi troba el grup de Carnaval de Sant Pere Molanta, que amb “Món Glaçat” s’ha mantingut aquest 2015 com una de les agrupacions de carnaval més destacades del Penedès. La carrossa, amb una bola del món glaçada que guardava en el seu interior un estel, ha requerit màxima dedicació i treball. Però si hem de subratllar algun aspecte del grup ens hem de referir a la seva energètica i nombrosa comparsa, integrada en la seva majoria per noies molt joves però on també hi era perceptible la representació masculina. Han estat 207 les persones que han donat vida a aquest grup, convertint-se en tota una referència ja quan es parla de carnaval al Penedès.

El treball del grup ha rebut mostres d’admiració del públic assistent a les rues i també algun reconeixement, especialment el sales de festes. Van ser primers en la rua del Vendrell  i van obtenir el primer premi al concurs del Casino. També van guanyar el concurs de la Ràpita i es van endur el tercer lloc en el concurs de la sala La Flama de Vilafranca. Manel Zapater, president del grup de carnaval de Sant Pere Molanta, destacava que s’ho havien passat molt bé i com a mostra d’això ens explicava que la gent que s’estrenava tenia ganes de tornar-hi.(àudio)

Organitzar 207 persones no ha estat fàcil però el grup ho ha resolt amb solvència. Des de Sant Pere es desconeix si han estat els més nombrosos del carnaval, però posen l’accent en què el comportament de tothom ha estat exemplar.(àudio)

Els grups de carnaval sovint reben la crítica de que apuntar-s’hi resulta car. Manel Zapater ho relativitza i explica que ofereixen una activitat durant 6 mesos que  no és tan ara si es compten els assajos, el vestit o els serveis que s’ofereixen durant les rues.(àudio)

El grup de carnaval de Sant Pere, com bona part del teixit associatiu, està preocupat per les conseqüències que pot tenir per a la seva entitat l’aplicació de la reforma fiscal. Amb tot, confien que podran seguir fent la seva activitat l’any que ve sense impediments. D’idees no en falten i ja les han començat a recollir, per bé que ara toca descansar.

 

Document Actions