Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup de Moja i “La Màgia d’un poble” de les Cabanyes guanyen el concurs de la rua de Carnaval de Sant Pere Molanta

La presència de 14 grups de Carnaval consoliden la rua com l’activitat festiva que més participants reuneix al poble durant l’any

dilluns 11 març 2019

 

No hi van haver sorpreses. El grup de Moja va guanyar l’apartat de carrosses i “La Màgia d’un poble” de les Cabanyes el de comparses, en el concurs de la rua de Carnaval de Sant Pere Molanta, aquest diumenge al migdia.

El grup de les Cabanyes, amb  “Il·lusions Maies”, va ser el més ben valorat pel treball dels seus vestits i l’execució de les seves coreografies. Es dona el cas que en els cinc anys de concurs de la rua a Sant Pere Molanta, en totes les edicions ha guanyat la mateixa formació.  Tot i només participar 4 comparses sense carrossa en la rua, cal tenir present que en el concurs es valoraven en aquest apartat també les comparses que comptaven amb carrossa.

“Monstres de Moja” va ser la proposta que major puntuació rebia del jurat entre les 10 carrosses participants. Un dels membres del jurat, Santi Muniente, explicava que en el cas de Moja s’havia valorat el conjunt integrat per carrossa, vestit i coreografies. En “La Màgia d’un poble”, a més de l’espectacular vestit, el jurat tenia en compte la realització coordinada de les coreografies.(àudio)

Aquest és el 10è aniversari de “La Màgia d’un poble”. Anna Plans, una de les components del grup, també assenyala que un aspecte que treballen molt és que totes les integrants de la comparsa realitzin amb un nivell similar les coreografies.(àudio)

El premi a Sant Pere Molanta suposava el setè que en aquest 2019 rebia el grup de Moja. Van rebre el del Casino de Vilafranca a la millor disfressa. Van fer “tripleta” al Vendrell, amb el 2n premi en carrosses i els primers premis en disfressa i coreografia. Van fer-se amb el segon premi a Cunit i amb el tercer a Calafell. Una de les integrants del grup, Eva Sánchez, resumia que aquest any han obtingut forces reconeixements per una suma de factors.(àudio)

A Sant Pere Molanta el segon premi el rebia “Fantasia de Madagascar” dels Monjos. Univers Penedès rebia un accèssit. La dotació econòmica era de 80€ pel primer premi de carrosses, i de 50€ pel primer premi de comparses i el 2n de carrosses. Els guardons els patrocinava Fleca Fontanals i el bar de la Societat

Des del grup de Carnaval de Sant Pere Molanta s’ha valorat de manera molt satisfactòria la realització de la rua, per la gran participació, ambient i absència d’incidències. Manel Zapater, membre del grup, indicava que aquest diumenge la rua havia fet que a Sant Pere Molanta es reunís el triple de la seva població.(àudio)

A Olèrdola l’ambient de carnaval, sense apartat competitiu, també es va viure de manera intensa el dissabte al vespre amb la rua de Moja. Abans, tenia lloc al Local Nou la celebració del Carnaval Infantil organitzat per la Comissió de Festes.

Escolta les entrevistes de la rua de Sant Pere Molanta, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions