Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup de Sant Pere Molanta participarà amb “Un conte de vitralls” i el de Moja amb “Monstres de Moja” en les rues de Carnaval

Les primeres cites es viuen aquest cap de setmana, amb el concurs de Sant Miquel i rues a Santa Fe, Les Cabanyes, La Múnia i Sant Martí

divendres 22 febrer 2019

 

Les activitats de Carnaval al Penedès ja es posen en marxa aquest cap de setmana. A partir d’aquest divendres i durant dissabte  i diumenge es podran veure ja en evolució comparses i carrosses, incloent les que han elaborat els tres grups del municipi.

La primera de les cites s’ha previst aquest mateix divendres, a partir de les 21:30h, amb el concurs de comparses que organitza al Local Rossend Montané el grup “Tots per un” de Sant Miquel. Hi prendran part fins a 9 grups i es preveu també poder veure una mostra de les coreografies que han treballat els 105 integrants del grup de Sant Miquel, amb la proposta “El Regne de Shiba”.

A Pacs aquest divendres es fa la primera rua de carnaval, a partir de les 11 de la nit. A les Cabanyes, la rua s’ha programat dissabte a les 6 de la tarda i a la Múnia a les 9 de la nit. I diumenge arriba la rua de Sant Martí, tradicionalment la cita més concorreguda del primer cap de setmana de Carnaval a la comarca. El recorregut s’iniciarà a les 6 de la tarda.

Fins el 10 de març, els tres grups de Carnaval del municipi coincidiran durant tres caps de setmana en una quinzena de rues. El grup de Sant Pere Molanta participa aquest any amb la proposta “Un conte de vitralls”, amb la participació de 140 persones tal i com confirma una de les membres del grup, Cinta Bertran.(àudio)

Algunes de les característiques de l’activitat del grup de Sant Pere és que visiten dues residències d’avis i també tenen una cita a Lavern, una setmana després d’acabar-se les rues.(àudio)

El grup de Sant Pere Molanta havia estat un dels més nombrosos al Penedès. Ara opten per limitar la inscripció i no sobrepassar les 150 persones per motius d’organització i per així fer més àgil l’ exhibició de la comparsa durant les rues.(àudio)

La proposta del grup de Carnaval de Moja porta per títol “Monstres de Moja” i està inspirada en l’animació infantil, tal  i com apunta un dels membres del grup, Carles Colomé. (àudio)

Els grups de Carnaval han de tenir en compte moltes detalls per a poder oferir la feina aquestes setmanes. Hi ha mesos de preparació i durant aquests dies una organització acurada que mira de no descuidar cap detall, com apunta Carles Colomé.(àudio)

A banda del concurs de Sant Miquel d’aquest divendres,  Olèrdola tornarà a ser escenari d’activitats de carnaval amb grups d’arreu de la comarca el proper dissabte 9 de març al vespre, amb la rua de Carnaval de Moja, i l’endemà diumenge 10 de març al migdia, amb la Rua de Carnaval de Sant Pere Molanta.

 

Document Actions