Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup de Teatre dels Xicots de Vilafranca preestrena a Sant Miquel l’obra “El marquès del Firal…”

La funció s’ha programat diumenge al Local Rossend Montané, a dos quarts de set de la tarda

dimarts 05 juny 2018

Les colles castelleres cada vegada tenen un àmbit social d’actuació més ampli que cobreix centres d’interès molt plurals. Un bon exemple d’això l’ofereix la colla dels Xicots de Vilafranca, que acull un Grup de Teatre. Sota el paraigües de la colla de la camisa vermella, la formació teatral s’ha anat gestant des de fa quatre anys, amb aportacions a la teatralització del mercat “El Firal” o bé la presentació a Cal Noi-Noi dels monòlegs "Reflexions". Però ara donen un clar pas endavant i Olèrdola en serà testimoni. I és que per diumenge, a dos quarts de 7 de la tarda, han programat la preestrena de la seva primera obra de teatre. Es tracta de la peça  “El marquès del Firal...”, obra del vilafranquí Ramon-Bernat Mestres.

El seu director, Joan Casanellas, ens explica que la creació del grup de teatre és una activitat més dins de l’apartat social de la colla. De l’obra ens avança que és una "comèdia negra, amb ingredients com els crims, les passions i les intrigues". (àudio)

Els sis protagonistes de l’obra són Leo Ruiz, el mateix Joan Casanellas, Joan Ruiz, David Rosell, Eva Albinyana i Maria Torruella.Un dels actors, David Rosell, explica que tenien moltes ganes d’afrontar la preestrena d'aquest diumenge després de les dificultats que han hagut de superar durant el procés de preparació.(àudio)

El Grup de Teatre neix amb voluntat de continuïtat. però són prudents. Estan expectants per a veure com es reacciona a la preestrena de diumenge i després tenen la intenció de fer l’estrena a Vilafranca. Formar part d’experiències com la Roda de Teatre de l'Alt Penedès és una opció que el grup no descarta, tal i com apunta el mateix Joan Casanellas.(àudio)

Un dels valors més lloats del fet casteller és la seva capacitat d’integrar persones de diferents complexions físiques i edats. En el grup de teatre, aquesta diversitat també hi és present. Pels seus components, fer teatre també és una manera de contribuir a fer colla i contribuir a cohesionar els Xicots.(àudio)

Tot l’equip tècnic i artístic formen part dels Xicots de Vilafranca. L'escenografia i el muntatge van a cura de la colla. Entre bambalines hi haurà Alberto Baena, al so i efectes; Xavi Cambronero, a la il.luminació; Olga Mascaró, en maquillatges i vestuari; Fredi Sánchez, en l’atrezzo; i Joan Anton Soler com a càmera.

L’entrada per a gaudir d’aquesta preestrena diumenge al Local Rossend Montané de Sant Miquel, és lliure, però es convidarà a tots els assistents a participar en una rifa per així poder obtenir ingressos per a fer front a les despeses del muntatge.

Escolta l'entrevista a Joan Casanellas i David Rosell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions