Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Local Nou i el local social Rossend Montané ja disposen de plans d’autoprotecció

Després del vist-i-plau de la Generalitat, es posaran en marxa en un termini de 6 mesos

dilluns 25 febrer 2013

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ha anunciat que ja té enllestits els plans d’autoprotecció del Local Nou de Moja i del local social Rossend Montané de Sant Miquel. Són els dos equipaments culturals, de titularitat municipal, que per normativa han de tenir aquest requisit de seguretat.

Els plans d'autoprotecció (PAU) són documents que preveuen i analitzen, per a una determinada activitat, instal·lació, centre, establiment o dependència, les emergències que es poden produir com a conseqüència de la seva pròpia activitat, de situacions de risc extern i de catàstrofes i que estableix els mecanismes per a la lluita contra l'emergència. La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, ha confirmat que la Generalitat ha donat el vist-i-plau als plans d’autoprotecció elaborats en els dos locals culturals municipals on són obligatoris en tenir una capacitat superior a les 500 persones. L’únic requisit que resta és el d’ acreditar la formació en primers auxilis dels agents municipals, el cos que des del municipi intervé en primera instància en cas d’emergència. (àudio)

En sis mesos es preveu que ja estiguin posats en marxa aquests plans. Per a fer-ho, també es planifica realitzar simulacres en els dos espais.(àudio)

Un cop aprovats aquests plans, la Generalitat vetlla per la seva supervisió periòdica, garantint que es compleixen amb les mesures descrites.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola també s’ha anunciat que s’elaborarien plans d’autoprotecció per activitats com la Trobada o les festes majors.

 

Document Actions