Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat Solidari de Moja aconsegueix recaptar 450 euros

L’import es va assolir venent articles de segona mà, la majoria dels quals no passaven dels 5 €

dilluns 22 desembre 2014

Aquest diumenge, al Centre Cívic La Xarxa de Moja, s’estrenava amb molt bon peu el mercat solidari. Després de tot un dia d’obertura, des de les 10 del matí i fins les 8 del vespre, la recaptació assolida va situar-se en els 450 euros. La xifra és molt meritòria i indica la bona resposta de públic obtinguda, sobretot si es té present que va aconseguir-se a partir de la suma de moltes petites aportacions. I és que la pràctica totalitat d’aquests diners es van obtenir venent articles de segona mà, en molt bon estat, amb un preu de venda que no superava els 5 euros. Entre les comptades excepcions, dues caçadores sense estrenar que van vendre’s a 10 euros.

Sílvia Santacana, de Queviures Sílvia de Moja, va ser la promotora de la idea d’aquest mercat solidari. Aquest mateix diumenge explicava que després de veure un mercat similar a Barcelona, va decidir traslladar la idea a Moja i va comptar amb la implicació decidida d’algunes de les seves clientes del poble.(àudio)

Durant les darreres setmanes, a Queviures Sílvia es podien donar joguines, roba, bijuteria o llibres, així com qualsevol altre material de segona mà que estigués en bon estat. Després de revisar-se, aquests productes es van posar a la venda. La mateixa Sílvia Santacana explicava que durant el diumenge havia estat constant la presència de veïns que decidien donar-se un tomb pel mercat. En forces casos, feien donatius per sobre del mòdic preu de vende de l’objecte que s’emportaven.(àudio)

Aquest mateix dilluns, Sílvia Santacana ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament d’Olèrdola per donar compte del resultat del mercat. El propòsit és el de comprar aliments per a famílies necessitades i distribuir-los a través de l’Ajuntament després de valorar-ho els serveis socials.(àudio)

La positiva experiència permet anunciar que durant el Nadal que ve s’organitzarà probablement una segona edició d’aquest mercat solidari.

Escolta l'entrevista a Sílvia Santacana, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

Document Actions