Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mogenc Jordi Castellví enregistra a l’escola Circell un vídeo per a la Universitat Oberta de Catalunya

Castellví és professor de didàctica de les ciències socials a la UAB i també col·labora amb la UOC
Jordi Castellví en un moment de l'enregistrament
Jordi Castellví en un moment de l'enregistrament

dimecres 28 juny 2023

Un vídeo enregistrat a l’escola Circell de Moja serà utilitzat per a formar futurs mestres que cursin a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) el grau d’Educació Primària. El material ha estat elaborat per Jordi Castellví, un exalumne de l’escola Circell que actualment és professor de didàctica de les ciències socials a la Universitat Autònoma de Barcelona i col·laborador de la UOC. Aquest mogenc ara resident a Mataró, amb només 33 anys, és doctor en educació i té plaça de professor a la UAB. Acumula ja un ampli bagatge en la producció de materials pedagògics i a l’hora de plantejar-se l’enregistrament d’un material audiovisual per a la UOC no va dubtar en gravar-lo a l’escola Circell, escola on ell mateix es va formar i on també va fer-hi pràctiques. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Jordi Castellví manifestava que el vídeo té el propòsit d’explicar la finalitat d’ensenyar ciències socials.(àudio)

Castellví defensa que les ciències socials han de tenir com a propòsit “entendre el present” per poder participar-hi.(àudio)

Després de fer a la UB la carrera d’Història, Jordi Castellví es va treure el grau en educació primària i el doctorat en educació, amb una tesi dedicada al desenvolupament del pensament crític dels nens i nenes al cicle superior de Primària. Fa quatre anys va fer una estada becada al Canadà, a la Universitat British Columbia de Vancouver.

Castellví assenyala que els futurs mestres i professors als qui ell dona classe comparteixen també aquest plantejament d’ensenyar les ciències socials no de manera memorística, acumulant dades, sinó a partir del treball de problemes concrets rellevants presents a la societat. (àudio)

Escolta l’entrevista a Jordi Castellví, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges

JordiCastellví2OkOK.jpeg

Document Actions