Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cinquantenari del Molanta referma l'arrelament del club al poble

L'acte es converteix en un reconeixement a les persones que han treballat pel club en aquests 50 anys

dilluns 01 desembre 2014

El Club de Futbol Parroquial Sant Pere Molanta celebrava divendres a la nit l’acte central del seu cinquantenari. La Sala de la Societat Principal-Unió reunia a 180 persones que compartien el sopar commemoratiu del mig segle de vida del club molantenc. L’acte va expressar l’arrelament al poble de l’entitat i, entre els seus continguts principals, va incloure un reconeixement a  persones que han treballat pel club.copy2_of_Molanta2.jpg

Un dels moments més destacats de l’inici de la vetllada va ser l’estrena de l’himne del Molanta, obra de Paton Soler i interpretat per la Coral del Casal d’Avis de Sant Pere Molanta. La Sala estava presidida pels gegants de Sant Pere Molanta, la Griselda i en Pere Moranta, que lluïen una samarreta del club. Entre els assistents hi havia representants de les 7 juntes diferents que ha tingut el club en els seus 50 anys d’activitat. A la cita tampoc hi van faltar socis, col.laboradors i jugadors de diferents èpoques. Entre les autoritats assistents s’hi comptava amb Santiago Siquier, representant territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat; Josep Lleó, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol;  així com l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort i el regidor d’esports, Juanma Samblàs. No hi van faltar representants d’altres clubs, com el Vilafranca o una rellevant delegació de la Junta  del Centre d’Esports Sabadell com a clara mostra de l’agermanament entre els dos clubs arlequinats. El bisbat, propietari dels terrenys del camp de futbol, hi era present a través de mossèn Joan.

Durant la celebració del sopar, el grup de teatre El Folre va representar escenes d’humor inspirades en el futbol i en la vinculació del club amb l’església.

Santiago Siquier, en nom de la Secretaria de l’Esport, felicitava al Molanta pel seu aniversari i destacava que el club estava molt vinculat al seu entorn.(àudio)

Josep Lleó, de la Federació Catalana de Fubtol, va llegir part de la carta que el mateix Molanta havia adreçat a la Federació per subratllar que el futbol ha de transmetre valors i no buscar victòries a qualsevol preu.(àudio)Molanta3.JPG

Jaume Arnan, president del Molanta, va recordar el paper clau que va tenir mossèn Fèlix Miquel en la fundació del club i va agrair la gran feina feta per la comissió organitzadora dels actes del 50è aniversari. Arnan també va fer un sentit homenatge en record a les persones que ja no estan entre nosaltres però que han contribuït a fer que el Molanta arribi als 50 anys.(àudio)

L’alcalde, Josep Tort, indicava que Olèrdola és un municipi molt actiu i que calia qualificar com a excepcional que un club celebrés 50 anys d’activitat ininterrompuda. Per l’alcalde, això era mèrit de les persones que van fundar el club, les que van continuar la tasca i les que ara la mantenen. I és que Josep Tort va voler emfatitzar  “que les temporades passen, però les persones i l’amistat perduren”.(àudio)

Mossèn Joan va donar lectura a una carta enviada al sopar per mossèn Fèlix, que valorava que el club havia arribat a una “maduresa joiosa”. La comissió organitzadora va voler reconèixer la feina feta per persones significatives en diferents etapes i tasques del club, com a representació de tota la gent que havia contribuït a que fos possible que l’entitat celebrés aquest rodó aniversari. Tots ells van rebre un retrat, obra “d’El dibuixant del Penedès”. Van tenir el seu retrat mossèn Fèlix Miquel. També els tres membres vius de la primera junta directiva. Un d’aquests fundadors, l’incombustible i minuciós Pere Sadurní, va recordar que el club havia fet 2.455 partits en aquests 50 anys. Josep Anton Colet, el màxim golejador del club amb 353 gols, també va rebre el seu reconeixement; així com Jaume Arnan, jugador que més partits ha disputat vestint la samarreta del Molanta, “més de 600”. A Josep Maria Mateu també se li va reconèixer el seu treball altruista com a preparador físic, vinculat 32 anys al club, i a Juan Anton Tizon també se li va agrair  la seva constància en el lliurament del "Premi Tizon” als jugadors més regulars del club cada temporada.

Josep Mir, de la comissió organitzadora, es mostrava satisfet pel funcionament de l’acte i destacava que buscaven, com així havia estat, que fos un esdeveniment “de poble”.(àudio)

Mir també feia notar que els reconeixements rebuts per persones concretes expressen l’agraïment del club a totes les persones que s’han implicat amb el Molanta.(àudio)

El sopar de divendres ha estat l’acte central d’aniversari, però encara resten actes pendents per completar la celebració. Per gener es preveu fer una plantada de 50 arbres al Parc d’Olèrdola. També s’està preparant una jornada de maridatges amb productes de Sant Pere Molanta i s’apunta per final de temporada un partit de futbol ben atractiu.

Escolta les entrevistes a Santiago Siquier, Josep Lleó, Jaume Arnan, Josep Tort i Josep Mir, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions