Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El molantenc Ton Colet, 3r millor sommelier de Catalunya, defensa que cal treure mística i elitisme al món del vi

Després de classificar-se 3r en el concurs de Catalunya, per la primavera participarà en el certamen que decidirà el millor sommelier de l’estat espanyol

dijous 19 desembre 2019

 

Un olerdolenc de Sant Pere Molanta, Ton Colet, és el 3r millor sommelier de Catalunya. El concurs, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, es realitzava durant la celebració del Fòrum Gastronòmic de Barcelona i permet a Colet accedir al certamen que decidirà durant la primavera el millor sommelier de l’estat espanyol.

Colet treballa al Cigró d’Or de Vilafranca i està relacionat amb el món de la vinya i el vi “de tota la vida”, amb vinyes i premsa a casa dels avis. Amb la voluntat de treure-li mística i apropar-lo a un ampli públic, Ton Colet indica que el vi és una beguda , “un complement per donar plaer físic i espiritual”. Defuig de definicions tancades o acadèmiques  sobre què és un vi bo i posa l’accent en què sobretot t’ha d’agradar.

El concurs va ser molt exigent i posava a prova els coneixements dels participants i el seu bagatge. En una prova s’arribava a preguntar qüestions tan precises com el nom de les deu varietats de poma per a fer Sidra d’Astúries o les subzones de te de Sri Lanka. Una de les proves que li van anar millor va ser la de comunicar la recomanació d’una ampolla de vi.(àudio)

Sobre el coneixement de la gent del Penedès del món del vi assenyala que “hi ha de tot”. Durant el seu treball es troba amb gent “informada i amb sensibilitat” perquè hi ha moltes famílies que tenen algun tipus de vincle amb el món del vi. Però també hi ha moltes altres persones que no mostren aquest interès.(àudio)

A l’hora de fer una bona carta de vins en un restaurant, sí que recomana que ha d’existir equilibri amb el que s’ofereix de menjar.(àudio)

Escolta l’entrevista a Ton Colet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions