Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El món municipal penedesenc escenifica al Conjunt monumental d’Olèrdola la seva oposició a la MAT

En les al·legacions presentades pel CCAP s’assenyala que el projecte no té justificació tècnica i es denuncia el seu enorme impacte

dimarts 28 setembre 2021

En un acte celebrat aquest dilluns al migdia al Conjunt monumental d’Olèrdola, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha presentat les al·legacions que ha elaborat contra l’avantprojecte de línia de Molt Alta Tensió(MAT). Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, resumia que en les al·legacions s’assenyala que el projecte no té justificació tècnica, comporta un impacte visual “enorme”, és “inviable ambientalment” i no respecta  les normatives que protegeixen els sòls o el patrimoni. Lluch subratllava que, de realitzar-se, la MAT tindria un impacte irreversible i “no aporta cap benefici a la comarca”. El president del Consell Comarcal també lamentava que es presentés el projecte sense abans haver-lo tractat amb el territori. Gràficament, Lluch expressava que el projecte “és una de les barbaritats més grans que ens han posat últimament sobre la taula”.(àudio)

En l’acte hi participaven una vintena d’alcaldes i alcaldesses del Penedès, incloent representants dels 6 municipis directament afectats de l’Alt Penedès( Avinyonet, Castellet i la Gornal, Sant Cugat Sesgarrigues, Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos i Olesa de Bonesvalls) i 4 del Baix Penedès(l’Arboç, la Bisbal, Sant Jaume dels Domenys i Llorenç del Penedès). Xavi Lluch posava l’accent en aquest acord dels municipis per a fer front a  la MAT.(àudio)

Un dels alcaldes que assistien a la presentació de les al·legacions era Jordi Ferrer, de Sant Cugat Sesgarrigues. A iniciativa del seu govern municipal van mantenir una reunió amb representants de Forestalia, la companyia que promou la MAT. Ferrer assegura que durant la reunió l’empresa va expressar el seu convenciment que la MAT es faria.(àudio)

L’alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues indicava que darrera aquests projectes hi ha empreses que volen treure grans beneficis econòmics. Des dels municipis es demana poder decidir quin tipus de projectes s’implanten (àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez , es mostrava satisfet de que s’hagués triat Olèrdola per a fer l’acte de presentació de les al·legacions. Per Ramírez, cal anar sumant actuacions, des de la unitat i per sobre de “colors polítics” perquè es vegi el rebuig a la MAT. (àudio)

En la presentació es va exposar que existien tres nivells d’al·legacions elaborades. Un primer que avalua en el seu conjunt la línia, amb informes de caràcter jurídic, mediambiental i tècnic. Un segon nivell d’àmbit comarcal, amb al·legacions que presenten els consells comarcals. I el tercer nivell, el de detallar cada ajuntament les afectacions que tindria el projecte de realitzar-se als municipi. Lucas Ramírez indicava que  Olèrdola “des del primer minut” va treballar conjuntament amb el Consell Comarcal i es va aportar informació per elaborar les al·legacions.(àudio)

Un dels exemples que les al·legacions del Consell Comarcal situen com afectació mediambiental és l’impacte que tindria el projecte en el pèlag de la Saulonera, prop de Sant Pere Molanta, a l’antiga bòbila de Cal Sogas.

Escolta les entrevistes a Xavier Lluch, Jordi Ferrer i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions