Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Most Festival ha convertit en sala de cinema per un dia l’església del Conjunt monumental

S’ha projectat el documental “El Origen” i abans es visitaven cellers medievals excavats a la roca

dilluns 12 novembre 2018

Aquest dissabte al migdia una quarantena de persones es reunien al Conjunt monumental d’Olèrdola per a viure una sessió ben especial del Most Festival. I és que després de visitar els cellers medievals al conjunt monumental, a l’interior de l’església romànica de Sant Miquel es podia veure el documental “El Origen” dedicat a la regió de Jumilla, per acabar amb una degustació de vins de finca Viladellops, un dels cellers que també ha acollit aquest cap de setmana una projecció del Most.Most2.JPGMost3.JPG

Xavier Esteve, arqueòleg que ha conduït la visita, valorava que hi havia connexió temàtica entre la proposta d’activitat que s’oferia i el documental projectat, relacionat amb els orígens del conreu de la vinya en un territori.(àudio)

El públic participant era heterogeni i en molts casos existia sorpresa a l’hora de comprovar les estructures excavades relacionades amb la viticultura en època medieval. Xavier Esteve també posa l’accent en què sempre es compta amb visitants del municipi.(àudio)

El regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, ha qualificat com a  “rodona” l’activitat del Most al Conjunt monumental perquè integrava món del vi, cinema i coneixement del patrimoni.  (àudio)

Olèrdola és un dels ajuntaments de l’Alt Penedès que ha mantingut la col·laboració amb el Most Festival des de la primera edició. Entre els organitzadors existia la sensació de que l’església podia repetir com a escenari del Most per a acollir projeccions de properes edicions del festival.

Escolta l'entrevista a Xavier Esteve, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions