Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Most Festival torna aquest dissabte al Conjunt Monumental d’Olèrdola

A partir de les 11.00 h, amb la visita guiada "4.000 anys d'història en 4 passes" i la projecció del documental “I Vigneri”

dijous 09 novembre 2023

 

El Conjunt monumental  d’Olèrdola acull de nou una de les pantalles del festival Most, i hi suma una passejada històrica pel seu entorn arqueològic que acabarà amb la projecció d’I vigneri, un documental que permet conèixer la història del vi a Sicília.

La proposta s’inicia a les 11.00h, amb  4.000 anys d’història en 4 passes una visita al jaciment històric que farà parar compte de la càrrega històrica d’aquest indret clau en la història del Penedès.

A continuació es projectarà el documental I Vigneri, una idea de Salvo Foti i amb la direcció d’Elisabetta Cinà, que porta a viatjar pel fascinant món dels vins “humans”. “Humans”? I Vigneri, un celler situat a la vessant oriental de l’Etna, ha fet de la humanitat el tret principal dels seus vins, a base de Nerello Mascalese per als negres i Carricante per als blancs. La matèria prima per a Foti i els seus fills són aquelles vinyes que s’han mantingut de manera espontània a l’Etna, a través de l’aportació i aportació humana. “Els nostres vins han de ser humans abans que siguin naturals”, diu Foti al documental. Però com arribem a aquesta “humanitat”? Acompanyeu-nos a descobrir-ho.

En acabar, s’oferirà una copa de vi gentilesa del celler del municipi Amat & Montaner.

Tota la informació del Festival aquí

Document Actions