Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu d’Arqueologia amplia els recursos en línia que ofereix des de la seva web

S’hi pot conèixer en 3D el patrimoni del Museu, incloent el de la seu d'Olèrdola, i fer visites virtuals

dimarts 07 abril 2020

 

A causa de la situació d'excepcionalitat derivada per la Covid-19, les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya, incloent la d’Olèrdola, resten tancades al públic i han cancel·lat temporalment les seves programacions. Però el museu no deixa de treballar aquests dies i des de la seva web ofereix públicament  recursos virtuals que contribueixen a poder passar amb cultura i coneixement del patrimoni aquests dies de confinament.

Núria Molist, la responsable de la seu d’Olèrdola del MAC, explica que s’ha reestructurat la web del museu oferint un apartat de “recursos en línia” amb més continguts. En aquest apartat es pot trobar el patrimoni del Museu d’Arqueologia en 3D, incloent el d’Olèrdola, llibres digitals d’accés lliure, conferències, recursos educatius, exposicions i documentals.(àudio)

El confinament ha servit al Museu per a replantejar-se la necessitat de generar més materials i posar-los a l’abast de tothom a través d’internet. Molist indicava que ara estan treballant en l’elaboració d’una visita a la seu d’Olèrdola que combini imatges del jaciment amb les explicacions de l’audioguia estrenada a principis d’any.

A més de la difusió virtual, l’equip de Museu es manté treballant aquests dies en projectes de recerca i de difusió. Molist està implicada en la preparació d’una gran exposició sobre els ibers, que es preveu obrir l’any que ve, però també advertia que “quan es reprengui l’activitat” és previsible que no disposin dels mateixos recursos per a recerques iniciades al Pla dels Albats o a la torre d’entrada al recinte del jaciment d’Olèrdola.(àudio)

Les seus dels Museu d’Arqueologia no obren al públic, però s’hi fa el manteniment i estan vigilades.(àudio)

A les xarxes socials el Museu proposa diàriament novetats, activitats i propostes per mantenir el contacte amb els seus seguidors a través del hashtag #MuseusaCasa i #LaCulturaaCasa.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions