Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu d’Arqueologia convida a muntar una maqueta medieval amb clicks de Playmobil

L'acte es fa diumenge al castell d'Olèrdola i s’inclou dins de l’exposició “Playstories.Juga i aprèn amb els clicks”
Fragment d'un dels diorames que es pot veure a Olèrdola
Fragment d'un dels diorames que es pot veure a Olèrdola

dimecres 22 gener 2014

Els clicks de Playmobil són universals. Moltes són les cases amb infants que tenen aquestes figures. Si és el vostre cas, teniu l’opció de portar els vostres clicks i els seus complements aquest diumenge al matí al castell d’Olèrdola, a partir de les 11:00. La seu del Museu d’Arqueologia convida a tothom a muntar una maqueta de la ciutat medieval d’Olèrdola amb clicks de playmobil. Es tracta d’una activitat que s’inclou dins de la programació vinculada a l’exposició “Playstories. Juga i aprèn amb els clicks”, una mostra es pot veure a la sala d’exposicions temporals del conjunt d’Olèrdola, fins el dia 1 de febrer.

Anna Garrido, tècnica de difusió del Museu d’Arqueologia, explicava que el diorama es farà a partir de la imaginació dels assistents i dels clicks que es disposin. Garrido recordava que tant l’activitat com l’entrada aquest diumenge al recinte són gratuïtes.(àudio)

L’exposició “Playstories.Juga i aprèn amb els clicks” presenta un recorregut per la història a través de 6 diorames tematitzats que mostren extraordinàries col·leccions de clicks de Playmobil. L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració amb Aesclicks, Asociación Española de Coleccionistas de Playmobil, i Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, impulsada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

A través dels muntatges creats per a l’ocasió, els visitants es poden traslladar a diferents èpoques històriques d’una forma lúdica i divertida. Cada diorama té una mida d’un metre x 50 centímetres i porten per títol “Un instant del Juràssic”, “Els primers homínids”, “Celebracions a Egipte”, “L’expansió de Roma”, “L’època feudal d’Olèrdola – segle XI” i “L’arqueologia. A la descoberta del passat”.Anna Garrido indica que el detallisme dels clicks i la seva diversitat permeten crear escenes amb rigor històric. (àudio)

El diorama es construirà a l’Aula Taller del Museu d’Arqueologia. Tal i com subratlla Garrido, el Museu facilitarà també materials per a poder fer el diorama.(àudio)

L’exposició “Playstories.Juga i aprèn amb els clicks” s’ha instal.lat a la sala d’exposicions temporals de la seu del Museu i es pot veure, de dimarts a divendres, en horari de 10 a 14 h i de 15 a 18h. Dissabtes i festius l’horari d’obertura és de 10 a 16h.

Escolta l'entrevista amb Anna Garrido, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Document Actions