Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Ajuntament d’Olèrdola es constituirà aquest dissabte a les 12 del migdia

Lucas Ramírez(ApO) té garantida l’elecció com alcalde. CiU s’abstindrà i ERC presenta la seva candidata
Dimecres, en el darrer ple del mandat, s'aprovava l'acta de la sessió anterior
Dimecres, en el darrer ple del mandat, s'aprovava l'acta de la sessió anterior

divendres 12 juny 2015

Aquest dissabte, a les 12 del migdia, s’ha convocat la sessió constitutiva del nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig. A Olèrdola els resultats van donar una clara majoria al grup d’Alternativa per Olèrdola i Lucas Ramírez, el candidat d’aquesta formació, té garantida la seva elecció com alcalde en disposar de 6 dels 11 regidors electes. CiU ha confirmat que els seus tres regidors s’abstindrien en la votació i ERC ha anunciat que presentarà la seva candidata, Fina Mascaró.

Segons ha transcendit, aquests darrers dies Alternativa per Olèrdola ha mantingut contactes amb els altres dos grups del consistori i els ha ofert col·laboració, a través de la seva implicació en diferents comissions municipals. Les converses continuen obertes però no condicionen la posició dels grups en el ple de constitució del nou Ajuntament.

Fina Mascaró, candidata d’ERC, confirmava que el seu grup havia decidit presentar la seva candidatura en la votació per escollir l’alcaldia.(àudio)

Mascaró explicava que l’oferiment d’Alternativa era que participessin en comissions, però sense precisar-les. ERC ha fet un document de resposta marcant la seva posició.(àudio)

CiU ha optat per abstenir-se en la votació per a elegir l’alcalde. Josep Sánchez, el seu cap de llista, ha explicat que els resultats van ser clars i Lucas Ramírez ha de ser l’alcalde.(àudio)

Sánchez també defensa que la col·laboració entre els grups hauria de suposar compartir responsabilitats en el govern. Des de CiU, així ho haguessin proposat a la resta de grups en cas d’obtenir una majoria suficient. Per Sánchez, no cal oblidar que CiU i ERC representen sumats prop del 50% dels votants.(àudio)

El ple de constitució del nou Ajuntament s’inicia amb la formació de la mesa d’edat, formada pel regidor més jove i el de més edat. Ells seran els encarregats de dirigir la sessió fins a l’elecció de l’alcalde. En el cas d’Olèrdola el regidor més jove és Lucas Ramírez i el de més edat,Josep Sánchez.

Un cop comprovades les credencials dels regidors i les seves declaracions d’interessos, es procedeix a la promesa o jurament dels regidors i regidores i presa de possessió. És en aquest moment quan es declara la constitució del nou Ajuntament i es procedeix, acte seguit, a elegir l’alcalde o alcaldessa. La sessió finalitzarà amb la presa de possessió del càrrec i els parlaments dels caps de llista i de l’alcalde o alcaldessa elegit.

Escolta les entrevistes a Fina Mascaró i Josep Sánchez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(ERC) i aquí (CiU)

Document Actions