Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou contracte de manteniment i neteja de zones verdes aposta per fer d’Olèrdola un municipi florit

Mireia Mancera, regidora de medi natural, avança que en els pobles i urbanitzacions es crearan zones verdes amb composicions florals

dimecres 09 desembre 2020

 

En el ple extraordinari del dimarts 17 de novembre es van aprovar les clàusules del nou contracte del servei de manteniment i neteja de zones verdes del municipi d’Olèrdola. Durant el debat d’aquest punt en el ple va quedar ben palès que les zones verdes rebrien un impuls sense precedents, com bé ho demostra que el pressupost base anual del servei passi a ser de 233.000 €, una xifra que representa un augment del 157% respecte els 91.000€ de l’actual contracte.

Mireia Mancera, regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que aquest increment de dotació econòmica s’explica perquè es destinaran molts més recursos humans. I és que es passarà dels dos efectius actuals a disposar-ne de 5 durant tot l’any, més una persona de reforç durant els mesos de poda.(àudio)

Un cop aprovades en el plenari de l’Ajuntament les bases de licitació i s’adjudiqui el concurs, es preveu que el nou contracte entri en vigor a partir de l’1 de febrer. Mancera assenyala que el nou contracte té l’objectiu de realitzar les tasques definides en el plec de clàusules en el temps indicat i amb la freqüència acordada. Especialment, les referides a la poda” ja que és una tasca de grans dimensions i que ocupa un període d’uns 4 o 5 mesos anualment, entre la poda en verd que es fa a principis d’estiu i la poda pròpiament dita a principis d’hivern”. Un altre dels centres del contracte és el propòsit de millorar l’aspecte de les zones verdes i parcs infantils, que serà possible gràcies al compliment de la freqüència de la neteja i manteniment d’aquests espais.

Amb el nou contracte també es vol incorporar el concepte de “vila florida”, de tal manera que es garanteixin composicions florals en espais públics dels pobles i urbanitzacions d’Olèrdola.(àudio)

Les composicions florals es conceben com una carta de presentació que millorarà la imatge del municipi. Es preveuen en indrets d’entrada als nuclis, com en el carrer del Camp de Moja, o bé a l’entorn d’equipaments municipals, com pugui ser el cas del local Rossend Montané de Sant Miquel.(àudio)

La regidora de medi natural també avançava que el nou contracte garantirà el manteniment i neteja de noves zones verdes, com la que s’habilitarà a la superfície ara ocupada per la instal·lació de la deixalleria de Daltmar; o bé ampliar el perímetre d’actuació en zones ja existents, com en l’entorn de la zona d’Els Pins de Moja i d’accés a les instal·lacions dels camps municipals de futbol de Moja    

 

Document Actions