Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou contracte de manteniment i neteja de zones verdes entrarà en vigor aquesta tardor

L’Ajuntament ha d’adaptar alguns dels punts de les clàusules, sense veure’s afectada la millora aprovada del servei
L’alcalde, Lucas Ramírez, i la regidora de medi natural, Mireia Mancera
L’alcalde, Lucas Ramírez, i la regidora de medi natural, Mireia Mancera

dijous 29 abril 2021

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, i la regidora de medi natural, Mireia Mancera, han confirmat que el nou contracte de manteniment i neteja de zones verdes no podrà entrar en vigor fins aquesta tardor. L’endarreriment en l’inici de l’execució del nou contracte s’explicaria perquè l’Ajuntament ha d’adaptar alguns dels punts inclosos en les clàusules aprovades, després que el Tribunal Català de Contractació resolgués un recurs presentat pel Gremi de Jardineria de Catalunya.

Segons explicaven Mancera i Ramírez, l’Ajuntament ha d’ajustar la justificació de dos dels criteris de puntuació inclosos en les bases del concurs, els que tenen a veure amb la valoració de centres especials de treball i la puntuació per tenir un magatzem operatiu de treball pròxim a Olèrdola. També caldrà canviar l’apartat de les bases on s’ubica la valoració per disposar d’un Certificat Europeu Ambiental.

Millora substancial amb el nou contracte

Així,  les adaptacions que ara ha de procedir a fer l’Ajuntament no afecten el nucli de les clàusules del nou contracte, aprovades en el ple extraordinari del passat 17 de novembre i que suposaran donar un impuls sense precedents al manteniment de les zones verdes del municipi. I és que el pressupost base anual del servei passa a ser de 233.000 €, una xifra que representa un augment del 157% respecte els 91.000€ de l’actual contracte. Aquest increment de dotació econòmica s’explica especialment perquè es destinaran molts més recursos humans, en passar dels dos efectius actuals a disposar-ne de 5 durant tot l’any, més una persona de reforç durant els mesos de poda.

La regidora de medi natural indicava que el servei de jardineria s’ha seguit prestant en les condicions del contracte fins ara vigent. Un cop esmenats aquests punts en les clàusules del nou contracte, i seguint la tramitació habitual, es preveu que el nou contracte pugui entrar en funcionament durant “la tardor”. (àudio)

Per subratllar la vigència de la decidida aposta acordada per potenciar les zones verdes del municipi, Mancera aclaria que no poden modificar “ni el contingut ni l’objecte del contracte”, més enllà d’esmenar aquests tres punts concrets. Per això, tot i que endarrerides respecte la previsió inicial, les millores contemplades es realitzaran.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, posa l’accent en què les bases garanteixen que a Olèrdola es presti un servei de manteniment i neteja de zones verdes “de qualitat”. Per això es passarà de 2 a 5 treballadors i s’incrementa tan substancialment la inversió que hi destina l’Ajuntament.(àudio)

Escolta l’entrevista a Mireia Mancera i a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions