Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Papa Francesc rebrà demà al Vaticà a una família de Moja que té un fill amb cardiopatia congènita

Fa mig any van explicar la seva experiència en el llibre col·lectiu “Cardiopatías Congénitas, un mundo de historias 2”

dimarts 31 juliol 2018

Una família d’Olèrdola que té un fill amb cardiopatia congènita serà rebuda al Vaticà aquest dimecres al matí  pel Papa Francesc. Es tracta d’una família de Moja que, a través del relat de la mare, Sílvia Vidal, va exposar el cas del seu fill Eloi en un dels capítols del llibre col.lectiu “Cardiopatías congénitas, un mundo  de historias 2”. El llibre escrit en primera persona amb les vivències d’una vintena de famílies de l’Estat va ser enviat al Vaticà. El Papa es va mostrar receptiu al cas i va concertar una audiència amb les famílies, aquest dimecres 1 d’agost.

Sílvia Vidal explica que la delegació que serà rebuda pel Papa Francesc aquest dimecres la formen 7  de les 19 famílies que van escriure el llibre, així com  l’equip de cardiopaties de la Vall d’Herbron, que és el servei sanitari que rep els beneficis que s’obtinguin per la venda del llibre.(àudio)

L’acte al Vaticà començarà amb una missa i després el Papa oferirà una recepció individual a cada família, que es preveu que sigui abans de les 11. Per Sílvia Vidal, la d’aquest dimecres és “una experiència única, se sigui molt o poc creient”.(àudio)

La importància de tenir salut és un dels temes que la Sílvia Vidal preveu parlar amb el Papa. (àudio)

En el capítol del llibre dedicat a l’Eloi, la Sílvia explica el moment en què li van explicar que el seu fill tenia la cardiopatia congènita “Tetralogia de Fallot, com van viure el part i la posterior operació a cor obert abans de que l’infant complís 6 mesos. En el sincer i emotiu relat de Sílvia, tampoc hi falten les referències a com la germana gran de l’Eloi va viure amb maduresa l’experiència, transmetent ànims a la seva mare.

Sense ocultar neguits i pors inevitables, les conclusions del capítol estan carregades d’esperança. Avui l’Eloi és un nen “sa, fort i alegre” . També “feliç, com tota la família”, que està més unida que mai.

El llibre el van autoeditar les famílies i la recaptació que s’obté es destina a l’Associació Cardiopaties Congènites Cor Barcelona.

Escolta l'entrevista a Sílvia Vidal, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions