Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parc d’Olèrdola renova la certificació Compromís Biosphere

El distintiu internacional certifica l’aposta per la qualitat i sostenibilitat turística

dilluns 29 març 2021

 

Redacció/Xarxa Parcs

El Parc del Garraf i el Parc d’Olèrdola han renovat la certificació del Compromís Biosphere aquest març, per tercer any. El distintiu internacional certifica l’aposta per la qualitat i sostenibilitat turística dels dos parcs basada en els disset Objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Entre les propostes de millora hi ha fer un cartell sobre l’autosuficiència de la seu de la Pleta, crear itineraris periurbans saludables i fer la senyalització més econòmica.

Per renovar la certificació, els dos parcs han assenyalat com a accions de millora tres propostes. La primera és realitzar un cartell explicatiu sobre l'autosuficiència de l'edifici de la Pleta, Oficina del Parc del Garraf. En segon lloc, crear més itineraris periurbans saludables en els municipis que formen part del Parc del Garraf per tal d'apropar l'espai natural i els beneficis que comporta a la ciutadania. I, la tercera, millorar la senyalització dels parcs amb pintura (en lloc de pals de fusta), amb el corresponent estalvi econòmic.

Aquest any a l’auditoria s'han afegit diverses preguntes de caire social, de temàtiques com la igualtat de gènere, la conciliació familiar, la inclusió amb persones amb capacitats diverses i els riscos psicosocials, com l'assetjament. A més, la certificació també demanava disposar de protocols i mesures de prevenció per la COVID-19.

El mes de març del 2018, els dos parcs van rebre el “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, un distintiu que ha renovat anualment des d’aleshores. El programa el desenvolupa la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council, i té com a finalitat principal implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística, pública o privada.

Per a la renovació del Biosphere, el Parc del Garraf i el Parc d'Olèrdola van demostrar complir els compromisos i requisits previstos en els àmbits mediambiental, cultural, social, econòmic i de lluita contra el canvi climàtic, a través dels disset Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de la UNESCO integrats en l’Agenda 2030.

Document Actions