Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PDeCAT proposa que l’Ajuntament creï un organisme municipal de suport a la gestió de les entitats

El PDeCAT adverteix que el nou reglament de subvencions pot acabar limitant l’activitat generada per les entitats
Josep Sánchez, portaveu del grup de PDeCAT
Josep Sánchez, portaveu del grup de PDeCAT

dimecres 24 maig 2017

El nou reglament de subvencions municipals que s’aplica des d’aquest 2017 a l’Ajuntament d’Olèrdola genera debat. Bona mostra d’això són els contraposats pronunciaments dels tres grups municipals amb presència al consistori, que han abordat el tema de manera pública en més d’una ocasió. La darrera en el darrer butlletí municipal, corresponent a aquest mes de maig. El grup d’Alternativa per Olèrdola, dedica íntegrament la seva columna d’opinió a explicar els propòsits del canvi.  En el mateix butlletí, el grup del PDeCAt considera que “és desig  del nostre equip de govern que el dia a dia de les nostres entitats es compliqui més”.

El PDeCAT valora que per a moltes entitats del nostre municipi, especialment les petites, “l’aplicació del nou reglament de subvencions municipals, ha suposat i suposarà una preocupació que podria ser fins i tot una limitació”.

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, Josep Sánchez, portaveu del grup municipal del PDeCAt, defensava que aquest 2017 s’apliqués una moratòria en l’entrada en vigor del nou reglament perquè no havia estat “ben explicat ni detallat”. Sánchez entén que s’ha d’aplicar la llei, però defensava que es fes sense incrementar les dificultats de les entitats. Per això des del PDeCAT defensen que l’ajuntament creï una entitat de suport a la gestió de les entitats. Per il·lustrar la idea, Sánchez recordava que les entitats participen en la Trobada d’Olèrdola, però és l’Ajuntament qui assumeix aspectes de gestió com la facturació o assegurances.(àudio)

Sánchez feia notar que hi ha més de 10 expedients oberts relatius a la justificació de les subvencions del 2016. Des del PDeCAt adverteixen que amb el nou model de subvencions aquests expedients augmentaran i les entitats, especialment les més petites, tindran molt difícil mantenir la seva activitat. (àudio)

Amb to irònic, en el butlletí municipal el PDeCAt assenyala que “per sort tenim al nostre municipi entitats que han resolt aquest problema, amb una gran creativitat i amb una solució que fa que quedin subvencionades al 100 %, i no al 50% com la resta d’entitats.” Aquesta solució, segons el PDeCAT, ha consistit en “no demanar la subvenció a l’Ajuntament d’Olèrdola i que sigui l’associació a la que pertanyen, (coordinadora,federació, agrupació,etc...) la que rebi aquest import directament de l’Ajuntament, assumint el cost del 100% de l’activitat corresponent”.

Sánchez resumia que cal “ser legals, però cal ajudar”.(àudio)

Des del PDeCAt no han defensat cap figura jurídica que concreti a Olèrdola aquesta proposta de suport a les entitats, però s’assenyala que en diferents municipis funcionen patronats d’Esports o de Turisme que assumeixen atribucions de suport a la gestió de les entitats que fan activitats en aquests àmbits.

Escolta l'entrevista a Josep Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí (1) i aquí(2)

Document Actions