Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El període de preinscripcions escolars es tanca amb 22 sol·licituds de p3 a Moja i 9 a Sant Pere Molanta

Des de l’escola Rossend Montané lamenten que el Departament estableixi un límit tan reduït d’oferta de places

divendres 12 abril 2019

 

Les dues escoles d’educació infantil i primària d’Olèrdola han tancat aquest dimecres el període de preinscripcions escolars per al proper curs 2019-2020 sense sorpreses i assolint les previsions que havien planificat. A l’escola Circell de Moja només s’ofertaven 22 places de p3 (20 d’ordinàries i 2 per a Necessitats Educatives Especials) i les 22 s’han sol·licitat. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, l’oferta de places que fixava el Departament per a P3 era de 8 i s’han sol·licitat 9. També s’ha presentat una sol·licitud per a 3r i una altra per a 5è.

Olga Roig, directora de l’escola Circell de Moja, ens destaca que els resultats de la preinscripció han estat els que preveien.(àudio)

Famílies que no resideixen a Olèrdola s’havien interessat pel centre de Moja i des de l’escola s’informava que l’oferta que es planifica des del Departament segueix el criteri de cobrir la demanda del municipi, per això s’entén que les famílies d’altres municipis han desistit de presentar finalment la sol·licitud. La relació amb l’escola bressol Gotims i el moviment de les visites de les famílies a l’escola abans de la preinscripció fa que el centre pugui establir amb força precisió la xifra de sol·licituds que reben.(àudio)

La directora de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell, no veu massa bé que l’oferta de places de p3 es redueixi fins a limitar-la a la demanda estimada de veïns del poble perquè “ens estan tancant les portes”.(àudio)

A Sant Pere Molanta també s’han adreçat famílies de Vilafranca interessades per l’escola, però hi ha un efecte “dissuasori ” quan s’explica la reduïda oferta de places.(àudio)

Les dues escoles asseguren que les preinscripcions ara sol·licitades tenen garantida la plaça. Però el procés no és definitiu i les famílies han de seguir atentes. El proper 26 d’abril es publica la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional. Des 29 d’abril al 3 de maig es poden presentar reclamacions . La llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions es donarà a conèixer el 8 de maig i el sorteig del número de desempat serà el  9 de maig, amb la publicació de la llista ordenada definitiva, el 14 de maig. Per l’11 de juny es preveu l’oferta final de places escolars i la llista d'alumnes admesos i llista d'espera es publica el 12 de juny.

Escolta les entrevistes a Olga Roig i Àngels Urgell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola

Document Actions