Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El personal sanitari d’Olèrdola demana a la població “empatia” davant la vaga

Recorden que reclamen mesures per a millorar l’atenció sanitària per a tothom

dilluns 26 novembre 2018

Els professionals de la sanitat pública que treballen als Centre d’Atenció Primària fan vaga en benefici de tothom. Aquesta és una de les idees que transmeten professionals com Marta Sanavia, doctora als consultoris d’Olèrdola, a l’hora d’explicar els motius que l’han conduït a secundar de la protesta. El propòsit de la vaga, tal i com resumia la mateixa doctora, és el de millorar l’atenció sanitària.(àudio)

Marta Sanavia fa notar que la manca de recursos comporta oferir una pitjor atenció i l’increment de tensions i crispacions. Tan és així que en els CAP s’ha detectat un augment de les agressions als professionals.(àudio)

Davant la vaga, els professionals reclamen a la població “empatia i recorden que el propòsit és el de millorar l’atenció per a tothom.(àudio)

El Sindicat de  Metges de Catalunya indica que des de l’any 2010 s’han perdut més de 900 llocs de metges i es denuncia que no es cobreixen les baixes, les vacances o les jubilacions. Amb la vaga es reclama que l’atenció primària rebi el 25% dels diners destinats a sanitat, i no només el 16’9% que rep ara. També assenyalen que el sou dels metges es troba a la cua en comparació amb els d’altres comunitats autònomes. Pels convocants de la vaga, l’increment de recursos s’hauria de traduir en una reducció considerable del temps d’espera per a fer-se una prova.

Si es mantenen les cinc jornades de vaga convocades, fins divendres, s’estima que a Olèrdola s’hauran de demorar fins a 250 visites: un centenar corresponents a infermeria, i la resta visites a la doctora.

Escolta l'entrevista a la doctora Marta Sanavia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions