Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple acorda un modificació de pressupost que incorpora inversions reals per valor de més d'un milió d'euros

El ple també aprova la convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació i promoció d’habitatges destinats a lloguer assequible

dijous 08 abril 2021

En sessió celebrada aquest dimecres al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost que ascendeix a 1.316.892 €, dels quals 1.089.000 corresponen a inversions reals. La modificació es va aprovar amb els vots favorables d’ApO i de la regidora no adscrita, Marta Mestre; l’abstenció d’Obrim Olèrdola i d’ERC, mentre que Junts per Olèrdola hi votava en contra.

Entre les inversions que incorpora la modificació el govern municipal va destacar els 169.000 € que es destinen al canvi massiu de comptadors d’aigua per passar a la telegestió, els 244.000 € per a la reforma urbanística del carrer Manel Crespo de Sant Pere Molanta o els 279.000 per al camí de vianants del cementiri al Celler Cooperatiu de Moja. També es preveu  completar la millora dels parcs infantils del municipi i implementar una campanya de foment del porta a porta i d’adquisició de material vinculat a la gestió de residus.

Marta Mestre agraïa les explicacions donades pel govern i manifestava el seu vot favorable a la modificació.(àudio)

Joan López, regidor d’Obrim Olèrdola, manifestava que amb la modificació es podien entreveure les accions que planificava fer el govern aquest any i expressava que s’abstenia en no haver participat en la modificació.(àudio)

La regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, entenia que el govern no aclaria masses qüestions que s’havien plantejat per part dels grups i posava en dubte que les obres planificades estiguin fetes en acabar l’any. Villanueva també expressava que votaven en contra perquè no havien participat en l’elaboració de la modificació.(àudio)

La portaveu d’ERC,Fina Mascaró, feia notar que  era ja la sisena modificació del pressupost del 2021, suposant aquesta gairebé el 30% del pressupost inicial. Des d’ERC es va assenyalar que projectes ara inclosos, com les subvencions directes a empreses, ja ho havia proposat el seu grup. En referència al camí del Sindicat al cementiri de Moja, Mascaró anunciava que no votaven en contra perquè hi havia una partida molt important en la línia d’unir els nuclis amb itineraris a peu. (àudio)

A preguntes dels grups, el govern va explicar que es preveia la instal·lació d’una desena de radars educatius en les entrades de nuclis i polígons i en vies on s’havia detectat que es circulava amb excés de velocitat. També s’exposava que s’intentarà instal·lar aparells de calistènia a tots els nuclis i que les subvencions a empreses eren una demanada que el teixit empresarial havia traslladat directament a l’Ajuntament en els contactes que es mantenen.

El portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, posa l’accent en què aquesta important  modificació inclou projectes que milloraran serveis que rep la ciutadania.(àudio)

Obres de reparació dels camins municipals

Per unanimitat, en el ple d’aquest dimecres es va aprovar la ratificació del contracte de les obres de reparació del paviment asfàltic i de senyalització al municipi. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, qualificava el contracte “d’històric” i recordava que les obres han de comportar la reparació de l’eix Rossend Montané, des de la masia Mas Granell fins a Sant Pere Molanta. Les actuacions inclouran el tram de l’entrada a Sant Miquel, l’accés al barri Rectoria i arranjaments al polígon de Sant Pere Molanta.

Igualment per unanimitat es va acordar  el conveni que regula la gestió del Consell Comarcal del projecte “Talent en la cadena de valor alimentària”, destinat a impulsar a la comarca actuacions per reactivar l’economia i que compta amb un pressupost al conjunt de l’Alt Penedès de 400.000€.

Foment del lloguer assequible

Amb els vots favorables d’ApO, de Junts per Olèrdola i de la regidora no adscrita, Marta Mestre; i l’abstenció d’ERC i Obrim Olèrdola, es van aprovar les bases d’ajuts a la rehabilitació i promoció d’habitatges destinats a lloguer assequible per a joves.

L’alcalde, Lucas Ramírez, recordava que la convocatòria parteix d’un Pla d’Habitatge elaborat amb el suport de la Diputació, on es feia constar que molts joves d’Olèrdola no podien quedar-se a viure al municipi per manca d’oferta d’habitatge assequible. Ramírez resumia que la convocatòria contempla tres línies d’ajuts. Una per a la rehabilitació d’habitatges que es destinin a lloguer assequible. Una segona línia per subvencionar la documentació requerida, com el certificat de primera ocupació. I una tercera per a habitatges que no necessitin rehabilitació però es destinin al mercat de lloguer assequible. L’alcalde expressava el seu desig  de que hi haguessin “forces propietaris que hi participin i que així se’n puguin beneficiar molts joves”. També expressava aquest convenciment el portaveu del govern municipal, Jordi Catasús.(àudio)

Marta Mestre considerava que la convocatòria podria ser una bona opció en la línia d’aconseguir que els joves no marxin del municipi.(àudio)

Joan López destacava que era una necessitat objectiva fer front a la problemàtica. Reconeixia que s’havien incorporat alguns punts proposats per l’oposició, però no hi havia hagut consens en introduir criteris de renda a l’hora d’accedir als habitatges.(àudio)

Maria Carme Villanueva posava aquestes bases com a exemple de treball conjunt i  assenyalava en la necessitat de posar eines perquè “els joves del municipi es quedin al municipi”.(àudio)

Des d’ERC s’indicava que no es veien “gens clars” alguns punts, com per exemple si seria atractiu pels propietaris que no necessitin rehabilitar el seu habitatge els 250 € de subvenció previstos al mes, limitats a un any. O què passaria en supòsits d’impagament del llogater o com s’articularia el cobrament de la subvenció per rehabilitació si l’habitatge s’acaba llogant en un any diferent al de les obres. Fina Mascaró també entenia que no regular l’accés al lloguer assequible en funció de la renda “és injust”. ERC s’abstenia fent notar que el seu vot no impedia que tirés endavant la convocatòria. (àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyalava que algunes preguntes eren de procediment administratiu i s’haguessin pogut resoldre tècnicament en la Comissió Informativa prèvia al ple. També es recordava que hi ha la seguretat que dona estar vinculats al servei d’habitatge del Consell Comarcal.

En el ple s’acordava per unanimitat l’aprovació definitiva el projecte de passeig de vianants entre el Celler Cooperatiu i el cementiri de Moja, amb la relació detallada de béns i drets a expropiar.

En començar la sessió es va donar coneixement del canvi de nom del grup del PSC-Units, que passa a denominar-se “Obrim Olèrdola”.

En propers serveis informatius ampliarem més informacions generades en la sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimecres

Escolta íntegre l’enregistrament del ple clicant aquí

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions