Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova habilitar partides d’inversions per un valor de 600.000 euros

En el ple es certifica el baix endeutament de l’Ajuntament, que era del 21% del pressupost en tancar-se el 2013

dimarts 08 abril 2014

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dilluns a la nit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost que inclou prop de 600.000 euros per a inversions. Entre les actuacions que tenen finançament garantit gràcies a aquesta modificació hi ha la urbanització d’una nova plaça a Sant Pere Molanta, la renovació de la xarxa d’aigua al carrer Wilson de Sant Pere Molanta, la millora del clavegueram de Moja, l’adquisició d’un vehicle per a la brigada municipal, la senyalització dels camins municipals o la substitució de làmpades de l’enllumenat públic.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, recordava que la nova llei estatal comprometia que una part del romanent de tresoreria assolit el 2013 per a despeses generals s’havia de dedicar a l’amortització anticipada de préstec. A aquesta finalitat es destinen 275.845 euros. Per a inversions sostenibles, es pot aplicar 387.966 euros del romanent. La resta de modificació de pressupost suposa canviar aplicacions de partides i utilitzar el saldo sobrant que genera l’amortització anticipada de préstecs. Tort posava l’accent en què alliberar recursos previstos per pagar crèdit permetia augmentar les partides per despesa corrent i incrementar el suport a entitats. L’alcalde també avançava que encara quedava pendent d’aplicar 121.885 euros del romanent de tresoreria, el destí del qual es preveia decidir a partir de setembre.PleExtra2.JPG

El govern municipal subratllava que la llei estatal condicionava que s’hagués de destinar romanent a amortitzar crèdit, malgrat el municipi tingui un endeutament molt baix i els préstecs siguin d’un interès preferent. (àudio)

Josep Maria Sánchez, portaveu de CiU, va lamentar que s’hagués d’amortitzar préstec perquè si ara calgués recorre a crèdit s’hauria de pagar molt més d’interessos. També va valorar que la modificació comportava que inversions no efectuades es destinessin a altres conceptes i assenyalava que “aprovar les partides no volia dir que s’executessin”. Sanchez assenyalava que s’incorporaven partides necessàries, però explicava que el seu grup s’abstenia perquè la modificació s’havia decidit sense comptar amb la participació de CiU.(àudio)

L’alcalde va reiterar que no estaven d’acord amb la obligació d’amortitzar préstec i avançava que les inversions s’executarien, en bona part perquè s’inclouen obres que estaran confinançades amb aportacions d’altres administracions i que ara avança l’Ajuntament per a poder-les completar entre aquest 2014 i el 2015, atès que són prioritàries.

En el ple es va donar compte de la liquidació del pressupost del 2013, que deixa un romanent de tresoreria lliure per a despeses generals de 785.696 euros. L’alcalde subratllava que amb el tancament de l’exercici de 2013, sense comptar l’amortització de préstec aprovada en el ple de dilluns, la ràtio d’endeutament de l’ajuntament és del 21%. També es fa una previsió a l’alça dels incobrats i es certifica que es compleixen tots els requisits legals d’estabilitat financera.

Des de CiU es va indicar que la morositat s’arrossega des de feia anys en algunes partides importants. També es va considerar que “el pressupost quadrava”, però es va fer notar que s’havia externalitzat el servei de les llars d’infants i es trobaven a faltar inversions en proporció a la realitat del municipi.(àudio)

L’alcalde destacava que les inversions s’han vist condicionades per l’aprovació de la llei estatal i per l'endarreriment de les administracions a l'hora de fer púbiques les inversions que cofinançaven als municipis. Josep Tort anunciava que aquest any preveien que l’endeutament passaria a estar entorn el 15%, quan la llei permet fins el 75% del pressupost. L’alcalde explica que les inversions decidides s’executarien entre aquest 2014 i 2015.(àudio)

Per unanimitat el ple també va desestimar les al·legacions presentades contra les contribucions especials aprovades per a finançar les obres d’urbanització del carrer Major de Sant Miquel.

Escolta l'entrevista a Josep Maria Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions