Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova una moció que reclama millor servei a RENFE i una altra de rebuig a l’espionatge a moviments socials

Davant el prec d’ApO demanant reconsiderar el projecte, el govern manifesta la seva fermesa de tirar endavant el cobriment de la pista de Moja

divendres 20 octubre 2023

En el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts s’aprovava per unanimitat una moció que reclama la millora dels serveis de rodalies de Renfe. La moció havia estat aprovada pel Consell Comarcal i demana l’execució de la inversió pendent i el traspàs a la Generalitat del servei de rodalies.

Amb els vots favorables d’ApO, ERC, IO, i l’abstenció del PSC, s’aprovava una moció de rebuig a l’espionatge i les infiltracions policials en els moviments socials i independentistes.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les regidories, Jordi Pardo, regidor de medi ambient, informava que s’estava acabant la neteja de la franja perimetral al carrer Canyelles i que a partir de la setmana que ve es faria a la zona del Bosquet del polígon de Sant Pere Molanta.

Marian Buta, regidor d’esports, explicava que el Rítmica s’havia traslladat del local de Sant Miquel al Local de Moja i feia notar l’inici de temporada dels dos clubs sèniors de futbol i del Base Olèrdola. Es preveia que es mantindrien reunions amb les entitats en les properes setmanes, conjuntament amb el nou regidor d’equipaments, Sergi Martínez. Sobre salut pública, Buta explicava que s’avaluarien estratègies per activar esterilitzacions a una colònia de gats detectada a Daltmar. També informava que aquests dies es feien les proves per cobrir plaça de treballadora social.

Irina Pérez, regidora de cultura i gent gran, donava les gràcies a les organitzadores de la Festa Major de Moja i que als casals d’avis havien ja començat les activitats aquest curs.

Jordi Álvarez, regidor de via pública, destacava que s’havia pogut incorporar una persona a la brigada després de patir una baixa i que s’han fet treballs d’arranjament i millores en camins del municipi. També assenyalava la col·laboració que presta l’Ajuntament al conjunt monumental d’Olèrdola en les obres iniciades de naturalització de l’aparcament de davant la muralla. També assenyalava que entre finals d’octubre o novembre és previst plantar els arbres i instal·lar el mobiliari a la rambla Pau Casals de Moja.

Fina Mascaró explicava que, després de rebre la informació d’ApO, havien demanat explicacions sobre per què no es van poder adquirir entrades en la sortida Jove a Port Aventura en un dels punts de venda anunciats al municipi. L’alcaldessa, com a regidora de promoció econòmica, informava de la campanya “Compra a prop” que comença aquest diumenge. També, en l’àmbit de recursos humans, anunciava que en breu s’incorporaria una persona a l’OAC i que aquests dies s’està instal·lant fibra òptica en els centres cívics La Xarxa i Gatzara i en l’edifici de Correus.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, a partir del qüestionament d’ ApO  de la instal·lació de càmeres, el govern recordava que l’ajuntament assumeix serveis en àmbits que no són de la seva competència, com és el cas de les escoles bressol. Amb  mesures com aquesta instal·lació des del govern es refermava l’aposta per la seguretat, tot assenyalant  que la instal·lació de càmeres lectores de matrícules és legal i es fa en coordinació amb els mossos.

Després que ApO alertés sobre  els informes que adverteixen de l’elevada contaminació que provoca la gespa artificial, el regidor d’esports va detallar les diferents alternatives ja treballades pel govern per substituir per materials orgànics i reciclables la superfície de cautxú, que estarà prohibit,  així com la tendència a la reducció de l’alçada de la nova gespa que s’instal·la. Buta aprofitava la resposta per aclarir que l’informe de l’empresa sobre l’estat de la gespa “no deia res” sobre que s’havia de fer la seva substitució, a diferència del que havia assegurat ApO.

ApO també demanava que es fes públic el pacte govern. L’alcaldessa recordava que en l’anterior mandat el PAM(Pla d’Actuació Municipal) no es va publicar fins un any després de l’inici del mandat. El portaveu d’ApO insistia en la demanda per transparència i per respecte a la ciutadania i destacava que el PAM no és el mateix que un pacte de govern.

Des d’ApO també es demanava que en el proper pressupost l’Ajuntament inclogués una partida per subvencionar als propietaris de massa forestal les tasques de neteja de boscos. Fina Mascaró recordava que  ApO “en 20 anys no havia posat mai una partida” com aquesta i recordava com ella mateixa, en els darrers anys, havia preguntat sobre la necessitat de tenir presents les subvencions convocades per  a propietaris per així ajudar a netejar les franges perimetrals.

ApO també reclamava la creació d’ una comissió de seguiment sobre les urbanitzacions, amb la presència de tots els grups. El govern detallava que “no h havia problema” en què s’hi participés en la proper reunió pendent amb la Junta de Can Trabal, a l’espera que passin l’ordre del dia. ApO insistia en anar més enllà d’una reunió concreta i demanava que es fes aquesta comissió per a tractar els processos d’urbanització de Daltmar i can Trabal.

Cobriment de la pista

Davant el prec formulat per ApO de reconsiderar el cobriment de la pista poliesportiva de Moja, Fina Mascaró qüestionava els arguments de l’oposició relatius a pensar en creixements futurs de l’escola, tot recordant que precisament aquest estiu s’havien retirat els darrers mòduls i en aquell espai l’escola Els Pins ja va tancar. També precisava que la pista no és per a l’escola Circell, sinó per a tot el municipi. Mascaró destacava que “estimem els Tres Pins”  i adreçant-se a Jordi Catasús li va dir “que des de Gelida” potser  ell “no els veu”. L’alcaldessa subratllava que el govern vetllaria pels Tres Pins, tenint present també esponjar l’espai entre escola i pista, tot fent allò “que es consideri just”. Mascaró ja anunciava que el prec d’ApO no prosperaria.

Document Actions