Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova una modificació de pressupost d’1’2M que reforça inversions en enllumenat i subministrament d’aigua

La sessió s’iniciava amb la presa de possessió de Jordi Pardo com a regidor del PSC

dimecres 06 abril 2022

Jordi Pardo, del PSC, ha pres possessió com a nou regidor de l’Ajuntament d’Olèrdola en la sessió de ple celebrada aquest dimarts al vespre. Després de prometre el càrrec, Pardo agraïa el suport rebut per parts dels seus companys de Federació i Agrupació Local del PSC, així com de la  família. Anunciava que treballaria pel benestar i la justícia social, des de la diversitat d’Olèrdola, i oferia a govern i oposició la mà estesa per treballar “pel be del municipi”. Pardo anunciava que realitzaria una oposició “responsable i constructiva”. (àudio)

Marta Mestre, regidora no adscrita, encoratjava a Pardo a fer una política constructiva. Mari Carme Villanueva, de Junts per Olèrdola, apuntava que coneixia a Jordi Pardo des de la infantesa i manifestava que li feia il·lusió que Pardo estigués a l’Ajuntament. Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, desitjava a Pardo “sort i encerts” i valorava que el seu compromís implicava “ganes de treballar pel municipi” .Jordi Catasús, portaveu d’ApO, li desitjava també a Pardo sort i encerts en "aquesta tasca de millora del municipi en benefici de la ciutadania".

Inversions en enllumenat i servei d’aigua

Amb els vots favorables d’ApO i Marta Mestre, l’abstenció del PSC, i els vots contraris d’ERC i JxO, el ple d’aquest dimarts aprovava una modificació de pressupost de 1.263.000 €, finançats amb romanent de tresoreria per a despeses generals. L’alcalde i regidor d’hisenda, Lucas Ramírez, destacava les partides d’inversions en dos serveis de competència municipal, com el subministrament d’aigua i l’enllumenat públic, que reben 926.000 € del milió 200 mil de la modificació  . Durant el debat, el govern va explicar que els 253.000 € en telegestió de l’aigua es dedicaran a continuar aquest 2022 amb el canvi de comptadors d’aigua al municipi, després d’haver-se iniciat a Can Trabal. Per volum, la partida més important de la modificació són els 671.000 € que es suplementen per seguir instal·lant llums led al municipi. Durant el debat també es va exposar que s’incrementa en 44.000 € la partida per instal·lar plaques fotovoltaiques perquè es preveu la seva instal·lació a les dues escoles, després d’estar en vies de solució les diferències que en aquesta matèria es mantenien amb el Departament d’Ensenyament.

A pregunta d’ERC, Lucas Ramírez especificava que la partida de 80.000 € per “bons comerç” es dedicaria a una campanya de foment del comerç local que es realitzaria els mesos d’octubre i novembre, similar a la que es fa a Vilafranca amb la iniciativa “Vilafrancs”. A pregunta de Junts, també es va exposar des del govern que la partida per maquinària i material de la brigada inclou la previsió de realitzar treballas d’arranjament del consultori de Sant Pere Molanta. També es va explicar que la partida d’acció social es doblava per activitats dirigides a la gent gran del municipi.

Marta Mestre votava a favor de la modificació perquè es financen inversions i perquè entenia que el govern havia ofert les oportunes explicacions.(àudio)

Mari Carme Villanueva, de Junts, recordava que no havien tingut oportunitat de participar en la modificació i també assenyalava que s’ampliaven partides sense precisar a què es dedicarien, com entén podia ser l’exemple de les despeses diverses d’acció social.(àudio)

Des d’ERC es va recordar que s’havien fet fins a 15 preguntes sobre la modificació, incloent com funcionaria la campanya de bons de comerç, l’augment en acció social o l’increment en un 40% per plaques fotovoltaiques. Mascaró entenia que hi ha partides on “no se sap on posem els diners”.(àudio)

Lucas Ramírez posava l’accent en les actuacions de millora de serveis bàsics que inclou la modificació, com les relacionades amb el subministrament d’aigua, amb l’ànim de millorar la seva eficiència a Olèrdola.(àudio)

Per unanimitat el ple d’aquest dimarts també aprovava el conveni amb l’Ajuntament de Santa Margarida i als Monjos per resoldre la problemàtica d’inundacions en el camí de La Rasa Fonda, entre els límits dels dos termes municipals.

Amb els vots favorables de tots els grups, excepte del PSC que es va abstenir per no disposar amb temps de la documentació, el ple d’aquest dimarts també aprovava delegar en CONGIAC la gestió del servei de clavegueram. Juanma Samblás exposava que es volia aprofitar el potencial de recursos de CONGIAC per garantir el manteniment, inversions i estudis tècnics per millorar el clavegueram del municipi.

L’alcalde també va donar compte de la liquidació del pressupost de 2021, destacant que deixava un romanent de tresoreria de 7.300.000 €. Ramírez exposava que “el romanent a utilitzar per despeses generals” un cop fet els ajustaments era de 5’3 milions. L’alcalde també va assenyalar que hi ha 1’1 milions d’euros  de finançament afectats per projectes i que el 2021 es van destinar a inversions 1.400.000 € en inversions, dels quals 800.000 van ser finançats amb subvencions.

Amb els vots a favor de Marta Mestre i d’ApO; i el vot contrari de Junts per Olèrdola i ERC, es rebutjava el recurs de reposició presentat per una veïna de Sant Miquel contra un acord del ple de 30 de novembre que suposava per a l’Ajuntament “recuperar un bé de domini públic”. El regidor del PSC no va poder participar en la votació perquè el recurs el presentava una familiar.

En propers serveis informatius ampliarem altres continguts d’interès generats en aquesta sessió de ple de l’Ajuntament.

Escolta l’enregistrament íntegre del ple clicant aquí

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Moment de la presa de possessió de Jordi Pardo

Galeria d'Imatges

PleAbril2.jpg
PleAbril3.jpg
PleAbril4.jpg

Document Actions