Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple aprova una modificació de pressupost incorporant 870.000 euros per impulsar inversions

Pel seu volum destaquen els prop de 220.000 euros per continuar amb la restauració de la Torre de Moja
Imatge del ple extraordinari, aquest dimarts al vespre
Imatge del ple extraordinari, aquest dimarts al vespre

dimecres 01 juny 2016

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dimarts a la nit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost que incorpora 870.912 euros per a inversions.  La pràctica totalitat d’aquest import, 850.912 euros, es financen amb el romanent de tresoreria per a despeses generals. Després de l’aprovació de la modificació, l’Ajuntament encara disposarà d’1.069.101 euros de romanent de tresoreria pendent d’utilització.

Pel seu volum, de les inversions incorporades destaca la partida de gairebé 220.000 per a completar la 2a fase de la restauració de la Torre de Moja, centrada en la rehabilitació del seu interior. Altres conceptes destacats són els 95.000 euros dedicats per a renovar la senyalització de trànsit i informativa que estigui malmesa o els 95.000 euros previstos per a la urbanització del carrer Major i la seva àrea d’influència, adaptant el projecte als suggeriments veïnals. També es reserven 75.000 euros d’aportació municipal al projecte de camí de vianants que unirà Moja i Vilafranca, assumit per la Diputació. Altres intervencions que es contemplen són habilitar per arxiu l’espai de l’edifici de l’oficina de Correus de Moja; 50.000 euros es destinen  a rehabilitar i millorar zones d’emergència de recollida d’escombreries i 50.000 euros més per a rehabilitar l’edifici municipal de la Pellissa. Altres inversions contemplades són els 24.000 euros per a la construcció de nous nínxols al cementiri de Moja; la millora de l’urbanització d’entrada al parc a Sant Miquel, amb 40.000 euros, i la urbanització de zones d’aparcament al nucli de Moja, en tres espais diferents, amb 45.000 euros. Per a l’adquisició de terrenys d’esports a Pere Molanta es dota una partida amb 20.000 euros.

Altres modificacions de pressupost, per valor afegit de 107.000 euros, es financen amb la baixa d’altres aplicacions pressupostàries. Entre aquestes incorporacions al pressupost cal subratllar l’adquisició d’un vehicle per a la brigada, l’adquisició de material de seguretat pels agents municipals, el reforç del projecte d’idiomes a l’escola Rossend Montané o bé garantir que el curs que ve es mantindrà l’espai socioeducatiu que atén a infants del municipi amb necessitats socials.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, destacava que l’elevada modificació destinada a inversions es podia aplicar gràcies a la bona gestió feta i a l’obtenció del romanent de tresoreria.(àudio)

EL grup municipal de CiU va votar en contra de la modificació i el d’ERC es va abstenir. El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Sánchez, considerava excessius els 125.000 euros que es destinaven a senyalitzacions si es sumaven les 3 partides que incorporaven aquest concepte.(àudio)

Des de CIU es defensava que existien altres prioritats d’inversions al municipi, com el nou consultori de Moja o el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta. També es dubtava que es poguessin fer dins aquest 2016 projectes com el d’urbanització de l’entorn del carrer Major.

El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, destacava que si no hi havia partides no es podia licitar i indicava que en senyalització s’havia tirat a l’alça. També assenyalava que estan a les portes de rebre la cessió de la pista per part del Departament d’Ensenyament per després poder-hi invertir. Igualment apuntava que calia l’acord previ amb el Departament de Sanitat per a poder afrontar la inversió al consultori de Moja. L’alcalde, al seu torn, recorda que feia 20 anys que no es canviava la senyalització al municipi.

ERC es va abstenir assenyalant que el romanent representava un 34% del pressupost i que  si es tenia aquest volum de romanent era perquè “no s’executen partides” i no per la bona gestió. Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC, reclamava major sensibilitat social a l’hora de prioritzar inversions i defensava que s’estudiés la viabilitat d’un Centre de Dia. ERC es va abstenir perquè el pressupost incorporava algunes partides, com la destinada a la rehabilitació de la Torre de Moja, amb les que hi estaven d’acord.(àudio)

L’alcalde va voler assenyalar que les inversions ara dotades responien a necessitats del moment i a l’estat de tramitació dels projectes, d’acord amb els condicionants que marca la llei de fer inversions sostenibles. Lucas  Ramírez subratllava que el govern “pensa en tots els nuclis” i refermava el compromís de fer actuacions incloses en el pla de mandat, com el camí de Ferran a Sant Pere Molanta, l’Avinguda Arboçar o la coberta de la pista esportiva de Sant Pere Molanta. Sánchez, al fil d’aquesta intervenció de l’alcalde, assenyalava que a Sant Pere Molanta “ja estaven acostumats” a que no es fessin inversions municipals.

El ple d’aquest dimarts també va aprovar la modificació de l’ordenança del servei del cementiri de Moja, amb els vots favorables d’ApO i els vots en contra de CiU i ERC. L’adquisició del nínxol passa a tenir un preu de 971 euros i la del columbari de 559. Els dos grups de l’oposició   van votar en contra coincidint en assenyalar que l’increment era “desmesurat”.

CiU feia notar que l’augment era del 62% en el cas dels nínxols i considerava “ridícul” que en l’establiment de la taxa es consideressin despeses com les hores de jardineria o part de la despesa en seguretat social de treballadors de l’Ajuntament.(àudio)

ERC també destacava que s’augmentava un 100% la despesa de manteniment i neteja. Per Fina Mascaró, un municipi amb el romanent de tresoreria que tenia Olèrdola podia oferir preus més ajustats.(àudio)

Des del govern es va assenyalar que les taxes han de repercutir costos directes i indirectes, “encara que no s’estigui d’acord”.(àudio)

El ple va finalitzar amb la felicitació per part de l’alcalde a Fina Mascaró per la seva designació com a candidata número 3 d’ERC al Senat. Precisament el plenari d’aquest dimarts començava designant per sorteig els veïns que formaran part de les meses electorals a Olèrdola el proper 26 de juny.

Escolta íntegrament el ple, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1), aquí (2), aquí (3) i aquí (4)

Escolta les entrevistes a Lucas Ramírez, Josep Sánchez i Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions