Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament aprova destinar a inversions reals 2 milions provinents del romanent

El PDeCAT dubta de la legalitat d’algunes inversions i ERC indica que moltes s’arrosseguen des d’inicis de mandat

dimecres 30 maig 2018

En sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat modificar el pressupost incorporant 2.018.910 euros per a inversions reals. L’acord es va prendre amb els vots favorables d’ApO i el pronunciament contrari d’ERC i PDeCAT.

El regidor d’hisenda, Xavier Serramià, exposava que les inversions es financen amb romanent de tresoreria i subratllava algunes de les partides més destacades: 500.000 € per al cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta; 350.000 € per un conveni d’arranjament de l’enllumenat de Can Trabal; 280.000€ per a la reforma de la Rambla Pau Casals; 210.000 per al camí del barri Ferran a Sant Pere; 120.000 € per a la millora de la via pública;  i 120.000  € per a convertir en plataforma única el carrer Manel Crespo a Sant Pere Molanta.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, assenyalava que l’esforç inversor de l’Ajuntament era “equilibrat i repartit en tot el municipi, en funció de les necessitats”. Entre les partides destacava les destinades a les urbanitzacions, com el conveni que es preveu signar amb la Junta de Compensació de Can Trabal per a la millora de l’enllumenat.(àudio)

La portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, feia notar que alguns projectes s’arrosseguen des d’inicis de legislatura, com era el cas de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta. També destacava en positiu que s’incorporessin 25.000 € per a substituir mobiliari malmès en les instal·lacions esportives, una demanada plantejada de manera reiterada per ERC. Amb tot, indicaven que votaven en contra perquè no havien participat en l’elaboració del pressupost ni ara en la seva modificació. Fina Mascaró considera que ara des del govern   es volen “empènyer” les inversions per la proximitat electoral.(àudio)

Josep Sánchez, portaveu del grup municipal del PDeCAT, recordava que des de la intervenció de l’Ajuntament s’ha assenyalat que “s’incomplia la regla de despesa i caldrà un pla econòmic financer”. (àudio)

Xavier Serramià replicava que el compliment  de la regla de la despesa es compta al final de l’exercici i feia notar que si es complia “no podem gastar res”. També apuntava que un hipotètic pla econòmic-financer seria fet per la Diputació i comprovaria  que l’Ajuntament té ingressos per afrontar les despeses corrents. Des del PDeCat es va insistir en què per a fer algunes inversions no es compleixen requisits, com la falta de projecte en casos com els carrers Manel Crespo, l’aparcament anunciat a Moja i la rambla Pau Casals. També es considerava que el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta és “inviable” i posava en dubte que es calculés l’estalvi que generarien inversions en l’enllumenat de Can Trabal, quan no és competència municipal.

Serramià assenyalava que han de tenir la reserva de diners per a iniciar els concursos per a projectes com el camí de Ferran o el de la reforma de la rambla Pau Casals. Des del govern es subratlla que les inversions no obligaven a tenir una despesa en manteniment  i que projectes com el de l’enllumenat de Can Trabal s’han de fer perquè és una actuació d’urgència.

El ple també aprovava una altra modificació de pressupost, en aquest cas per valor de 729.000 euros, finançats també per romanent de tresoreria. S’incorporen al pressupost partides per al camí de Moja a Vilafranca; l’adquisició d’un vehicle elèctric; l’edició del tercer còmic d’Olèrdola; la neteja de parcel·les; el manteniment de senyals; despeses per contractació d’espectacles; emergències i adquisició de nous aparells desfribiladors. Altres partides es suplementen com la d’estudis i treballs tècnics; recollida de residus; diversos per festes majors; treballs de jardineria o servei de recaptació.

A preguntes d’ERC, es va poder confirmar que es planifica una actuació del Mag Lari el proper 14 de juliol i un concert per celebrar el 25è aniversari de Canal 20-Ràdio Olèrdola. Igualment, també es precisava que la modificació permetrà fer cursos de català per a la gent gran i que el municipi acollirà la Trobada de gent gran que promou la Diputació en el programa que realitza de caminades en espais naturals.

En propers serveis informatius ampliarem altres informacions vinculades al ple.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta íntegre el ple de l'Ajuntament, clicant aquí

Document Actions