Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola adjudica a Nou Verd el nou contracte que millora el manteniment i neteja de les zones verdes del municipi

El ple també declarava deserta la licitació de la gestió de les escoles bressol

dilluns 09 agost 2021

En sessió telemàtica celebrada el dimarts 3 d’agost, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava per unanimitat adjudicar a Nou Verd el nou contracte de manteniment i neteja de les zones verdes del municipi. El contracte entrarà en vigor l’1 de setembre, amb una durada de 2 anys prorrogables a dos anys més, per un import anual de 210.000 €. La xifra suposa un increment del  130% de dotació  econòmica respecte els 91.000 € anuals dedicats al servei actualment. L’augment s’explica especialment perquè es destinaran molts més recursos humans, en passar dels dos efectius actuals a disposar-ne de 5 durant tot l’any, més una persona de reforç durant els mesos de poda.

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, recordava que el ple de passat 17 de novembre aprovava l’expedient de contractació, incorporant més personal i dotació per prestar el servei. L’acord el va recorre el Gremi de Jardiners i el Tribunal Català de Contractació va estimar el recurs. Alguns dels punts de les clàusules es van haver d’adaptar, sense variar el nucli de la proposta. El contracte s’adjudica a Nou Verd després de que fos l’única empresa que va presentar-se al concurs.(àudio)

Marta Mestre, regidora no adscrita, valorava de manera positiva l’adjudicació per l’ampliació de serveis.(àudio)

Joan López, regidor no adscrit, destacava que el servei s’adjudicava a un Centre Especial de Treball.(àudio)

Mari Carme Villanueva , regidora de Junts per Olèrdola, també es mostrava favorable a l’adjudicació.(àudio)

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, posava l’accent en què  el contracte suposarà  una millora en el servei i s’adjudicava a una empresa dedicada a la reinserció laboral de persones amb dificultats. Mascaró també reclamava que la ciutadania posés de la seva part per mantenir netes les zones verdes.(àudio)

Deserta la licitació de les escoles bressol

El ple també acordava declarar deserta la licitació del contracte per la gestió de les escoles bressol, amb els vots favorables d’ApO, les abstencions de Marta Mestre, Joan López i ERC; i el vot contrari de JxO. El regidor d’ensenyament, Pere Sadurní, exposava que l’actual empresa adjudicatària està obligada a prestar el servei fins que no hi hagi un nou contracte. Ara s’iniciarà una negociació directa, mitjançant el procediment restringit, seguint la normativa.

En el debat es va donar a conèixer que al concurs s’havien presentat inicialment dues empreses, però cap de les dues va completar la presentació de la seva oferta. Marta Mestra preguntava els motius i explicava que a Sant Pere Molanta s’havien preinscrit 13 infants i a Moja 10.(àudio)

Joan López, regidor no adscrit, considera que cal un replantejament radical del servei, assenyalant que el problema real “és la baixa demanda”. Per això considera que cal aplicar mesures per pal·liar el dèficit de natalitat.(àudio)

Mari Carme Villanueva, regidora de Junts per Olèrdola, assenyalava que des de la perspectiva de les empreses les poques preinscripcions “faria inviable” la gestió del servei. Tot i indicar que la natalitat havia baixat, Villanueva apuntava que pel preu algunes famílies podrien estar portant a altres escoles bressols els seus fills, la qual cosa fa que acabin fent la primària  també fora del municipi. Villanueva indicava que “això no passava” quan la gestió l’assumia directament l’Ajuntament i reclamava al govern que tingués clar que un servei com aquest ha de ser deficitari.(àudio)

Des d’ERC es va voler diferenciar el debat concret  d’aquest punt del més genèric sobre l’import que paguen les famílies. Per Fina Mascaró, l’Ajuntament havia fet “el que havia de fer” però les empreses havien decidit “no mostrar la segona carta”, sent elles les que havien escollit aquesta situació.(àudio)

Pere Sadurní reconeixia que la xifra de preinscripcions “són les pitjors dades dels últims anys”, especialment per la dada de Moja, però afegia que no eren dades definitives i es podien “remuntar”. Sadurní indicava que aquestes xifres de preinscripcions han portat a les empreses “a repensar-s’ho” i aprofitava la intervenció per refermar l’aposta de l’equip de govern per les escoles bressol.

L’alcalde, Lucas Ramírez, feia notar que l’Ajuntament aportava més del 60% del cost total  que té una plaça a les llars d’infants . També explicava que , si no es posés a licitació la gestió del servei, l’Ajuntament amb mitjans propis “no el podria donar”. Ramírez explicava que la baixada de la demanda no es produïa només a Olèrdola i també la relacionava amb la incertesa del moment per l’actual situació econòmica, amb famílies que opten per no portar els infants a les escoles bressol i tenir-los a casa.(àudio)

Es farà un skate parc

En el ple de dimarts també s’aprovava una modificació de pressupost, per valor de gairebé 60.000 €, amb els vots a favor d’ApO i Marta Mestre; l’abstenció de Joan López; i els vots en contra de JxO i ERC. La modificació  incorpora 15.000 € per a fer un skate parc a la zona dels Pins de Moja i 8.400 en concepte de conveni per la cessió de terrenys per l’escola Rossend Montané. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, explicava que els elements de  l’skate park es podien adquirir en condicions molt favorables i avançava que els 8.400 € del conveni de cessió de terrenys era una estimació per poder fer front al deute que l’Ajuntament té amb el propietari que va cedir els terrenys per habilitar un aparcament a l’escola de Sant Pere Molanta. Samblás anunciava que la intenció de l’Ajuntament és la de donar continuïtat a l’aparcament actual perquè el Departament d’Educació autoritzi la coberta de la pista.

Reglament de teleassistència

Per unanimitat es va aprovar el reglament que regula al municipi l’atorgament del servei de teleassistència, que serà gratuït pels usuaris beneficiaris. La regidora de serveis socials, Anna Boada, explicava que en el reglament es contempla que els serveis socials de l’Ajuntament podran concedir la teleassistència a aquelles persones que estiguin en tràmit de rebre el reconeixement de discapacitat per part de la Generalitat.

 El ple per unanimitat va designar els dies 29 i 30 d’agost com a dies festius d’obertura comercial autoritzada l’any 2022, addicionals als vuit festius establerts per la Generalitat. I es demana substituir el 9 de gener pel 28 d’agost com a dia per poder obrir. El ple també va fixar que siguin festa local al municipi els dies 29 i 30 d’agost el 2022.

En propers serveis informatius ampliarem informacions generades en aquesta sessió de ple

Pots escoltar l’enregistrament íntegre del ple aquí

Document Actions