Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova de manera definitiva el pressupost de 2016

ApO no accepta una al.legació d’ERC que demanava incorporar la part de la paga de 2012 que resta pendent de pagament

dimarts 05 gener 2016

Aquest dilluns a la tarda l’Ajuntament d’Olèrdola, en sessió extraordinària de ple,  ha aprovat de manera definitiva el pressupost municipal per a l’any 2016. El sentit del vot dels grups municipals ha reproduït la votació registrada el 24 de novembre en l’aprovació provisional del pressupost: Alternativa per Olèrdola hi ha votat a favor i els grups de CiU i d’ERC s’han posicionat en contra.

El ple es convocava per a resoldre una única al.legació presentada per ERC durant el període d’exposició pública del pressupost. En l’al·legació, ERC proposava que s’incorporés al pressupost una partida per a satisfer el 50% de la paga de desembre de 2012 que resta pendent de pagament als treballadors de l’Ajuntament. Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, indicava que el govern municipal s’havia compromés a que es pagaria aquesta part de la paga pendent, tal i com recull en acta una resposta del regidor de personal, Xavier Serramià, a una pregunta feta per ERC en el ple del passat 28 de setembre.

Per fonamentar el rebuig a l’al·legació, un informe d’Intervenció de l’Ajuntament indica que l’al·legació “no es correspon a cap dels supòsits legals de presentació de reclamacions del pressupost”. Xavier Serramià, portaveu del govern municipal, assenyalava que l’al.legació no s’admetia perquè “no és dins de les al.legacions possibles” i afegia que “si el govern creu que s’ha de pagar aquesta paga, es pagarà a través d’una modificació de pressupost”.

ERC va preguntar directament si el govern tenia voluntat de completar el pagament d’aquesta paga extra, tal i com va expressar el mateix Serramià el 28 de setembre. El regidor de personal va indicar que potser no s’havia expressat bé llavors i va assenyalar que tot dependria de les negociacions que es mantenen amb els treballadors.

El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Sánchez, expressava el seu acord amb els plantejaments d’ERC i recordava que la decisió és “potestativa”, per tant depenia de la voluntat del govern municipal. Per Sánchez, “hi ha un compromís de l’Equip de Govern”  i això entén que hauria de tenir més validesa que qualsevol altra consideració.

Escolta l'enregistrament del ple al servei de Ràdio a la carta

Document Actions