Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova de manera definitiva les ordenances fiscals pel 2016

De les 6 al.legacions presentades, s’accepta una per a facilitar la bonificació de l’IBI fixada per a famílies nombroses

dimarts 22 desembre 2015

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dilluns a la nit,  l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de forma definitiva les ordenances fiscals pel 2016. L’acord es prenia amb els vots a favor d’ApO i els vots en contra d’ERC i CiU, després de desestimar-se 5 de les 6 al.legacions presentades durant el període en què ha estat a exposició pública  l’aprovació provisional de les ordenances.

De les cinc al.legacions proposades per ERC cap ha estat acceptada. Només ha prosperat i s’ha incorporat en l’aprovació definitiva una de presentada per una família de Sant Miquel que demanava que s’eliminés el límit de 42.000 euros o s’actualitzés al valor de mercat el valor cadastral necessari per accedir a una bonificació de l’IBI del 50% en cas de ser família nombrosa.

La celebració de plens extraordinaris per a  resoldre al·legacions presentades a ordenances  o al pressupost municipal ha estat un fet excepcional en els darrers mandats a Olèrdola. El portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, atribueix aquest canvi a les “ganes de protagonisme” de l’oposició.(àudio)

Per a rebutjar la majoria de propostes d’ERC   s’exposava que la llei impedia acceptar al.legacions a articles d’ordenances que no havien estat modificats.(àudio)

Una de les al.legacions d’ERC, relativa a augmentar bonificacions per a pensionistes, jubilats i a aturats de més de 55 anys, va permetre que aquest apartat de les ordenances  es corregís i s’acabés suprimint perquè no correspon a una de les bonificacions que per llei podria fer l’ajuntament. Una altra de les al.legacions proposava  la gratuïtat de la teleassistència. En nom del govern, Xavier Serramià explicava que el seu cost actual és simbòlic, entre 1 a 5€, i considerava que era just que vagi en funció de la renda.

En el cas de CiU es defensava que en la bonificació de l’IBI a famílies nombroses  calia posar algun límit més elevat que el que hi havia fins ara, però no pas no fixar-ne cap .Ho comentava Josep Sánchez, el portaveu del grup municipal de CiU. (àudio)

Sánchez feia notar que si no s’acceptaven al·legacions era perquè l’ordenança  que es volia canviar no s’havia modificat . Per això entenia que, si no s’havia manifestat en contra dels seus continguts, aquestes al·legacions el govern havia de recollir-les i  tenir-les en compte per l’any que ve. (àudio)

La portaveu del grup municipal d’ERC,  Fina Mascaró, assenyalava  que  la bonificació que proposaven en el cas de la taxa d’escombreries la va fer una veïna l’any passat i l’anterior alcalde es va comprometre  a recollir-la. (àudio)

Mascaró precisava que demanaven la gratuïtat de la teleassistència  a partir d’informes dels serveis socials. (àudio)

El ple va finalitzar amb la intervenció de l’alcalde, Lucas Ramírez, desitjant a tothom bones festes de Nadal.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions