Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova les bases reguladores de les subvencions introduint canvis per facilitar l’activitat de les entitats

El debat sobre la recuperació a l’Ajuntament de la jornada de 35 hores, protagonista del torn de precs i preguntes
Treballadors de l'Ajuntament van seguir la sessió d'aquest dimarts
Treballadors de l'Ajuntament van seguir la sessió d'aquest dimarts

dimecres 30 gener 2019

 

En sessió celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat el Pla Estratègic i les bases que regulen aquest 2019 la concessió de les subvencions. La regidora de cultura, Arantxa Torres, indicava que el Pla Estratègic era de només un any perquè aquest 2019 hi ha eleccions municipals  i es volia que l'Ajuntament sorgit dels comicis pogués decidir lliurement. En aquesta convocatòria anual es preveuen concedir 55.000 € per a entitats culturals; 22.000 per a serveis socials i 33.000 per a esports. La principal novetat és que es preveuen signar convenis amb les entitats que garanteixen la realització de les festes majors, establint drets i deures, amb la voluntat de garantir que “tothom pugui gaudir de les festes i fomentar que la cultura arribi a tothom”. L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyala que aquestes subvencions seran nominatives amb criteris precisos que complir, amb l’ànim de facilitar al màxim la celebració al municipi dels actes de festes majors.(àudio)

Una altra de les novetats és que el màxim que pot rebre una entitat en l’àmbit de serveis socials passa dels 3.700 € als 5.500.

PDeCAT i ERC van votar en contra del Pla Estratègic i de les bases reguladores. La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va fer un agraïment a la tècnica per la seva feina de recollida de les queixes que provenien de les entitats perquè “des de la vessant política s’ha fet molt malament”. Mascaró qualificava de “desgavell total” el funcionament del sistema de concurrència competitiva i valorava que ha calgut les queixes de les entitats i que algunes no sortissin perquè es produís el canvi. Des d’ERC també assenyalaven que la comissió de participació creada sobre les subvencions va ser “una farsa” i ara s’esperava a estar a 5 mesos de les eleccions per a aplicar canvis que ja plantejava l’oposició.(àudio)

L’alcalde indicava que el govern assumia errors i dificultats i per això s’ha millorat cada any la concurrència competitiva. També assenyalava que les queixes s’atenien amb el regidor de cada àrea i es treballava amb les entitats com presentar projectes a les convocatòries.

La portaveu del grup municipal del PDeCAT, Mari Carme Villanueva, qualificava els canvis introduïts d’electoralistes i feia notar que el Pla Estratègic només estava en vigor el 2019, la qual cosa li portava a preguntar-se si després es tornaria a l’anterior sistema en cas de seguir governant ApO. (àudio)

En el ple d’aquest dimarts Juan Alberto Moreno va prendre possessió del càrrec de regidor del grup municipal del PDeCat, en substitució de Vanesa López.

La sessió d’aquest dimarts va ser seguida per una àmplia representació dels treballadors de l’Ajuntament d’Olèrdola. Un dels moments àlgids del plenari es va viure en el torn de precs i preguntes, quan govern i oposició van debatre sobre la recuperació a l’Ajuntament de la jornada laboral de 35h. La recuperació la reclama la plantilla en compliment d’acords pactats amb el govern i durant el ple es va exposar que el govern municipal havia ofert que aquesta jornada es podia fer des de l’1 de febrer, però condicionant-la al compliment d’objectius de reducció de temporalitat que marca l’estat. Si no s’arribés a reduir fins el 8% la temporalitat de la plantilla el 2020, el govern indica que s’hauria de retornar a la jornada de 37’5h.

L’alcalde, Lucas Ramírez, subratllava que estaven d’acord en aplicar les 35 hores però amb condicions i defensava que plantilla i govern havien d’actuar de manera corresponsable.(àudio)

El govern van indicar que la proposta s’havia traslladat a la representació dels treballadors per a negociar. A preguntes de l’oposició, el govern va respondre que en cas de no assolir els objectius de temporalitat “per negligència” del govern, no es faria “retornar” als treballadors les hores.

Mari Carme Villanueva defensava el diàleg i valorava que no es podia fer recaure en els treballadors responsabilitats que són del govern.(àudio)

Des d’ERC, Fina Mascaró també posava l’accent en què la responsabilitat de no complir amb els objectius de temporalitat, en cas de produir-se, seria del govern municipal.(àudio)

En propers serveis informatius ampliarem altres informacions d’interès i acords sorgits del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts.

Pots escoltar íntegre l’enregistrament del ple clicant aquí

Escolta les entrevistes de valoració de ple, realitzades a Lucas Ramírez (ApO), Mari Carme Villanueva(PDeCAT) i Fina Mascaró(ERC), clicant aquí.

 

 

Document Actions