Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova mocions en defensa de la gestió pública de l’aigua i de l’amnistia

El ple d’aquest dimarts també acordava el conveni de les obres del carril bici que unirà Vilafranca i els Monjos, passant pel Clot de Moja

dimecres 02 juny 2021

 

En sessió telemàtica celebrada aquest dimarts al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat mocions en defensa de la gestió pública de l’aigua i de suport a l’amnistia als presos polítics. Tal i com exposava l’alcalde, Lucas Ramírez, la moció en defensa de la gestió pública de l’aigua suposava aprovar el manifest promogut per l’AMAP(Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública) que aquest dilluns s’havia presentat a Terrassa en un acte amb presència de representants de 40 municipis catalans, incloent el mateix alcalde d’Olèrdola.

Joan López, regidor no adscrit, va abstenir-se indicant que estava a favor de que l’Ajuntament tingui el 100% del control de la gestió de l’aigua, tot lamentant els perjudicis que pot comportar les accions judicials de les grans empreses, però també assenyalava que era partidari d’una gestió público-privada “eficient”.(àudio)

Marta Mestre, regidora no adscrita, mostrava el seu total suport i adhesió al manifest de l’AMAP. (àudio)

Per la regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, cal defensar la capacitat dels ajuntaments “de decidir què volem”.(àudio)

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, expressava la necessitat “d’abolir els monopolis” en serveis bàsics com l’aigua i manifestava que no es podia consentir la judicialització promoguda per les grans empreses, que no busquen el benefici de les persones “sinó de la seva compte de resultats”. Per Mascaró , ningú de fora ha “d’imposar” com ha de ser la gestió de l’aigua.(àudio)

L’alcalde recordava que l’aposta per la gestió pública de l’aigua havia comportat l’adhesió  de l’Ajuntament d’Olèrdola al consorci CONGIAC, que inclou la participació de l’empresa Aigües de Vilafranca. Ramírez posava l’accent en què els beneficis en el  compte de resultats repercutien en millores d’inversió del servei.(àudio)

 Moció per l’amnistia

 La moció a favor de l’amnistia als presos polítics recollia una iniciativa d’Omnium i va ser aprovada amb els vots favorables d’APO, ERC, JxO i de la regidora no adscrita, Marta Mestre. Joan López, regidor no adscrit, va votar-hi en contra.

Jordi Catasús, portaveu d’ApO, va exposar el posicionament favorable d’Alternativa al dret a decidir i la necessitat d’acabar amb les condemnes, “totes elles injustes “, dels presos polítics. Lucas Ramírez defensa que cal parlar i resoldre políticament el conflicte.(àudio)

López assenyala que l’amnistia no era possible “des de la perspectiva legal” i es mostrava partidari de l’indult perquè “és la manera més ràpida de posar en llibertat els presos”. López va demanar que, enlloc d’una moció per l’amnistia, es votés per l’indult. (àudio)

L’alcalde va assenyalar que una nova proposta de moció s’hagués hagut de presentar i debatre prèviament en comissió informativa i es va mantenir la moció presentada. Marta Mestre recorda que l’acord comporta la defensa de llibertats bàsiques com la d’expressió.(àudio)

Des de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva s’afegia a la necessitat de l’amnistia i retreia a López que hagués manifestat que els presos en llibertat perdrien utilitat per la causa.(àudio)

Des d’ERC, Fina Mascaró va assenyalar que la repressió afectava a més persones que a les 9 persones preses i va indicar que estaven a la presó “perquè van fer el que el poble els hi havia demanat”. Mascaró considerava que l’amnistia suposaria “desjudicialitzar” una qüestió política i va fer notar que no comportaria haver de penedir-se. (àudio)

Conveni pel carril bici  de Vilafranca a els Monjos

Per unanimitat, el ple d’aquest dimarts també acordava el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca per a la realització del carril bici, actualment en execució, que connectarà Santa Margarida i els Monjos amb Vilafranca, passant pel Clot de Moja. El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, va detallar que el conveni suposava destinar 106.000 € a aquesta actuació, d’acord al percentatge del 22% de cost assignat a l’Ajuntament d’Olèrdola. Els treballs en aquesta primera fase es preveuen acabar aquest proper mes de setembre i després l’actuació continuaria fins arribar a l’entrada del nucli dels Monjos.

Marta Mestre, regidora no adscrita es mostrava d’acord amb el conveni però lamentava que el conveni no s’aprovés abans.

Joan López manifestava la seva preocupació pel “punt negre” que hi hauria en la incorporació de vehicles pesants al Clot de Moja .

Mari Carme Villanueva, de JxO, també expressava el seu acord a l’actuació. I des d’ERC, Fina Mascaró manifestava que el seu grup era favorable a “tot allò que sigui comunicar a peu els nuclis”. Mascaró va recordar que una moció d’ERC, que no va ser acceptada per debatre, ja demanava fa anys fer un estudi de mobilitat dels polígons i es mostrava convençuda que els tres ajuntaments treballaran per garantir la seguretat.

Juanma Samblás va posar en valor que els Serveis Tècnics de l’Ajuntament d’Olèrdola han estat “molt a sobre” d’aquesta obra i que la intervenció també havia permès introduir altres actuacions, com per exemple facilitar la millora d’enllumenat al polígon.

En propers serveis informatius ampliarem altres informacions generades en el ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’emissió íntegre del ple, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions