Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat donar suport a la consulta per la independència

El ple també ha aprovat la declaració de Serveis Essencials de l’Ajuntament i modificar el reglament dels Vigilants
Imatge del ple d'aquest divendres 27 de desembre
Imatge del ple d'aquest divendres 27 de desembre

divendres 27 desembre 2013

En sessió ordinària celebrada aquest divendres 27 de desembre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat una moció de suport a la consulta per la independència de Catalunya. La moció ha estat traslladada al ple a instàncies de l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual en forma part l’Ajuntament d’Olèrdola després de l’adhesió aprovada en el ple del passat mes de novembre.

La moció expressa la satisfacció de l’Ajuntament per “l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament”. També s’assenyala el compromís per tal que aquesta consulta sigui una realitat i es fa una crida a la ciutadania a que participi. El portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, recordava que l’Ajuntament ja s’havia pronunciat a favor de la consulta i ara, recollint una proposta de l’AMI, es donava suport a l’acord assolit per la majoria de formacions polítiques.copy_of_Pledesembre2.jpg

La moció la proposava ApO-PM i CiU també va demanar encapçalar-la. Josep Maria Sánchez, portaveu de CiU, es mostrava satisfet perquè “ja tinguem pregunta” i expressava “tota l’esperança en què hi haurà consulta”. Per CiU, amb tot, la moció podria ser més clara en el seu suport a la consulta.(àudio)

Josep Tort ha recordat que la moció es traslladava al ple en els termes presentats per l’AMI i destacava que l’Ajuntament ja s’havia adherit a aquesta associació.(àudio)

Durant el ple d’aquest divendres, es va donar compte del Decret d’Alcaldia de delegació de competències, que reordena el cartipàs municipal després de l’entrada al govern de Juanma Samblás.

També es va aprovar el calendari de sessions de ple per 2014, que estableix una convocatòria ordinària per cada trimestre. CiU hi va votar a favor, mostrant-se d’acord en les dates proposades, però va defensar de nou que hi hagués un ple ordinari cada mes. Per Josep Maria Sánchez, no fer-ho així resta pluralitat i representació a l’Ajuntament.(àudio)

CiU va reiterar el seu oferiment a cobrar només les assistències a una sessió per trimestre, però des del govern es va replicar que també hi ha d’altres despeses derivades de la convocatòria d’una sessió i es va subratllar que els plens es farien quan fos necessari. L’alcalde, Josep Tort, indica que es tractava d’una proposta de racionalització i defensava que a Olèrdola l’oposició té a la seva disposició instruments que garanteixen la pluralitat, com comissions informatives o espais als mitjans municipals de comunicació.(àudio)

El ple també aprovava per unanimitat el nomenclàtor i la numeració de La Plana de Moja i del polígon d’actuació urbanística PAU-16 de Viladellops. En els cas de La Plana se seguia el criteri predominant a Moja, incorporant noms de sants del Penedès, i s’introduïa el mateix nom de La Plana. A Viladellops, s’oficialitzaven els noms populars de carrers amb noms d’arbres.

Amb el vot en contra de CiU i els vots a favor d’ApO-PM, es va ratificar la declaració de serveis essencials i serveis prioritaris de l’Ajuntament, aprovada per Junta de Govern. Serramià exposava que l’Ajuntament podia decretar els serveis que considerés essencials i s’havia optat per fixar-los en els mínims que per llei cal complir. La declaració era un requisit per a contractar de forma eventual una persona com a tècnic d’administració general, ocupant de forma temporal el lloc d’una treballadora en excedència. Per CiU, no hi havia motius d’urgències ni necessitat per a prendre aquestes mesures.

El ple també va comportar que s’aprovés la modificació puntual del Reglament del Cos de Vigilants. Segons resumia Xavier Serramià, es tractava d’adaptar la normativa a la realitat, introduint canvis com una millor definició de les tasques del servei o bé fixant que l’organització del servei comptarà amb un coordinador operatiu i coordinadors de torns.

Amb l’acord dels dos grups municipals, es va aprovar sol·licitar el canvi de dos dies festius autoritzats d’obertura comercial perquè els comerços del municipi que ho desitgin puguin obrir el 29 d’agost i l’1 de setembre de 2014.

A pregunta de CiU, el nou regidor d’esports, Juanma Samblás, va informar que el Bisbat i l’Ajuntament s’havien donat dos mesos de marge per a mirar d’arribar a un acord sobre els terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta.

El ple finalitzava amb les intervencions de Josep Maria Sánchez i de Josep Tort, desitjant a tots els olerdolencs que l’any nou sigui millor que el 2013.

Escolta les valoracions del ple de Josep Tort i Josep Maria Sánchez, en entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions