Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat la convocatòria d’ajuts per a microempreses i autònoms

En la sessió d’aquest dimarts tots els grups també votaven a favor de recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals a l’Ajuntament
El ple s'ha celebrat al Local Nou de Moja
El ple s'ha celebrat al Local Nou de Moja

dimecres 05 agost 2020

 

En un ple presencial celebrat al Local Nou de Moja aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat les bases que regulen la convocatòria de subvencions per al manteniment i represa de les activitats d’autònoms i microempreses afectades per la situació generada per la COVID’19. Tal i com resumia l’alcalde, Lucas Ramírez, la convocatòria preveu una subvenció de fins a 600 € com a màxim, incloent un topall de 300 € per a subministraments i 300 € per a despeses d’equips de protecció. Tenint en compte que es disposa d'una partida de 30.000 € per a finançar la convocatòria, l’alcalde esperava que es puguin acollir als ajuts una cinquantena d’empreses del municipi. Ramírez també subratllava que les bases havien estat treballades en les reunions periòdiques mantingudes amb els grups municipals per afrontar a Olèrdola la crisi de la COVID-19

El regidor del grup del PSC-Units, Joan López, assenyalava que “tota ajuda és poca”, però sí lamentava que no s’hagués pogut ser “més àgils”.(àudio)

La regidora portaveu de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, explicava que l’aprovació arribava "després de moltes reunions”, en una dinàmica que es fa “interminable” . Villanueva entenia que l’acord final és “ de mínims” i que l’Ajuntament hagués pogut fer més. La portaveu de JxO va voler afegir que era  “difícil treballar amb l’alcalde”.(àudio)

Des del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró feia notar que el seu grup havia començat proposant ajuts per valor de 70.000 € i han acabant sent 30.000€. Per ERC, era necessari haver tret molt abans la convocatòria perquè, tenint en compte que les sol·licituds es podran presentar fins el 15 d’octubre, “des de la generació de la despesa fins a cobrar la subvenció” poden passar 7 mesos.(àudio)

L’alcalde destacava la importància d’ajudar a empreses del municipi a mantenir i reprendre la seva activitat.(àudio)

35 hores

També amb els vots favorables dels 4 grups municipals, el ple de l’Ajuntament va aprovar recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals a l’Ajuntament. Lucas Ramírez recordava que la llei de pressupostos de l’estat de 2018 permetia aquest retorn, però complint requisits d’equilibri pressupostari, regla de la despesa i temporalitat, que ara s’han pogut assolir.

El regidor del PSC, Joan López, recordava que “en plena campanya electoral”, fa més d’un any, es van comprometre a retronar a la jornada laboral de 35 hores. López felicitava a tots els implicats i valorava que l’acord permet posar “punt i final” a un dels conflictes “més enquistats” a l’Ajuntament.(àudio)

La portaveu de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, recordava que els treballadors “havien batallat molt” per assolir l’acord  i valorava que “era de rebut” la recuperació d’aquesta jornada de 35 hores. (àudio)

Fina Mascaró, portaveu d’ERC, indicava que l’acord arribava després d’anys de “promeses i incompliments”. Mascaró va considerar que les preguntes fetes pel seu grup per seguir aquesta qüestió en els plens havien rebut sovint respostes “d’estil autoritari” per part de l’alcalde. També va tenir paraules de felicitació i d’agraïment pels treballadors de l’Ajuntament per la seva “constància, persistència i resiliència” i va voler assenyalar que en aquest “camí llarg i costerut” la plantilla de l’Ajuntament mai havia deixat de prestar els seus serveis amb professionalitat.(àudio)

L’alcalde apuntava que el procés havia estat “llarg” perquè s’havien de complir els requisits. Va agrair a oposició i treballadors la seva “paciència” i va reconèixer la tasca de l’anterior govern d’Alternativa per Olèrdola, encapçalat per Josep Tort,  assenyalant que tenien “molt del mèrit de que avui els treballadors recuperessin les 35h”  pel compromís escrit que havien aprovat en el conveni laboral vigent.(àudio)

En el ple d’aquest dimarts també es va acordar per unanimitat el nomenament de Pere Mitjans Pérez com a Jutge de Pau Suplent, prenent el relleu de Fèlix Juan Carbó. També es va aprovar, amb les abstencions de Junts per Olèrdola, ERC i PSC-Units i els vots favorables d’ApO, una modificació de pressupost per valor de 124.750 €. La modificació incorpora els 30.000 € per a finançar la convocatòria d’ajuts per a microempreses i autònoms; 52.000 € per suplementar el projecte de reforma del carrer Manel Crespo; 17.500 pel manteniment de deixalleries i 20.000 € més per a escoles bressol.

El regidor del PSC-Units, en referència a la reforma del carrer Manel Crespo, demanava més diàleg previ amb els veïns i assenyalava que no era acceptable “cobrar per un servei que no es realitzava” de recollida de la brossa orgànica en 4 establiments del polígon de Sant Pere Molanta.

Des de Junts per Olèrdola Mari Carme Villanueva explicava que no podien votar a favor de la modificació perquè  no havien participat en els pressupostos. Lamentava que es tirés enrere l’adquisició d’un vehicle per a la brigada i subvencions en àrea social “quan més falta fan”.

ERC va indicar que votarien a favor de la modificació si només inclogués els 30.000 € d’ajuts a empreses, però entenia que la resta era “per política de govern”. També va voler aclarir que l’increment a les escoles bressol era per complir amb l’acord de remuneració amb les seves treballadores . El govern va respondre que a les 4 empreses del polígon se’ls hi havia concedit la recollida selectiva així que ho havien demanat i es va aclarir que l’increment del projecte al carrer Manel Crespo s’explicava pel soterrament de serveis, tal i com suggerien els veïns.

Amb el vot en contra d’ERC i el vot favorable de PSC-Units, Junts per Olèrdola i  ApO es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits corresponent a les factures de subministrament de combustible de 2019. L’alcalde explicava que per error no s’havien pagat. ERC manifestava que li sobtava que la factura no arribés fins al cap de 14 mesos i preguntava a quin vehicle corresponia una de les matrícules  que constava en un dels repostatges

El ple per unanimitat va aprovar que els dos dies festius locals pel 2021 serien el 30 i 31 d’agost. També amb l’acord de tots els grups es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació Camí Ramader de Marina i l’actualització del conveni amb el Consorci de Promoció Turística.

En propers serveis informatius ampliarem informacions generades en la sessió de ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta íntegre el ple, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes de valoració realitzades a Mari Carme Villanueva, Lucas Ramírez, Fina Mascaró i Joan López clicant aquí

Document Actions