Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat la modificació del POUM que permetrà donar llum verda al projecte d’urbanització de Daltmar

També per unanimitat s’aprovava una altra modificació del POUM al polígon de Sant Pere Molanta que facilitarà la instal·lació d’una gran empresa

dimecres 27 setembre 2023

En sessió extraordinària de ple, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts al vespre per unanimitat una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal(POUM) que permetrà donar llum verda al projecte d’urbanització de Daltmar. Tal i com explicava en el plenari el regidor d’urbanisme, Jordi Álvarez, la modificació preveu l’accés de vehicles d’emergències en carrers on s’hi ha detectat “colls d’ampolla” i es defineixen les ubicacions de serveis. Álvarez agraïa el treball fet pels tècnics de l’Ajuntament i la tasca conjunta amb la Junta de Compensació i resumia  que es tractava d’un pas endavant “a benefici de Daltmar”. (àudio)

El portaveu del PSC, Jordi Pardo, recordava que aquest acord era esperat des de feia anys per Daltmar i posava en valor el treball conjunt realitzat entre la Junta de Compensació i tècnics de l’Ajuntament. (àudio)

El portaveu d’ERC, Marian Buta, també expressava la satisfacció per l’acord, tot afegint que era una “llàstima que no s’hagués fet molt abans”.

En nom d’ApO, Juan Francisco Casado agraïa el treball de l’actual govern, de l’anterior i de la Junta de Compensació. Va exposar que el tècnic de la Junta va detectar el mes d’abril aquesta necessitat de corregir el POUM, que ApO ho va exposar en campanya electoral, i va agrair  “la celeritat” de l’actual govern i de l’alcaldessa en poder fer ara l’aprovació. Casado va preguntar si es preveuen compensacions econòmiques per a les tres parcel·les afectades. També va fer notar que des del govern s’havia donat a entendre  que aquest mes de setembre s’aprovaria el projecte d’urbanització, per la qual cosa Casado es preguntava si no estaríem davant de “la primera promesa incomplerta” del nou govern. En declaracions a l’emissora municipal de ràdio també ho assenyalava el regidor d’ApO Lucas Ramírez.(àudio)

Des del govern s’explicava que les qüestions tècniques es resolen en la Comissió Informativa prèvia al ple, com així també es realitzava en els anteriors mandats, i convidava a ApO a tractar aquestes qüestions en aquestes reunions. Álvarez responia a Casado que quan es disposés de la informació que demanava se li faria arribar.

L’alcaldessa, Fina Mascaró, també esmentava la feina feta per l’anterior govern, per la Junta de Compensació i pels tècnics de l’Ajuntament. Mascaró destacava que “ens hem de felicitar” perquè l’acord s’havia pres per unanimitat. (àudio)

POUM modificat per captar una gran empresa

També per unanimitat es va aprovar una altra modificació del POUM, en aquest cas al polígon de Sant Pere Molanta, que permetrà la instal·lació al municipi de l’empresa de packaging Hinojosa. Jordi Álvarez posava l’accent en què era una gran notícia per Olèrdola perquè aportaria beneficis i llocs de treball. En aquesta línia també destacava l’acord Jordi Pardo, del PSC, que subratllava els llocs de treball que aportaria Hinojosa a Olèrdola.

Juan Francsico Casado, d’ApO, agraïa la feina de l’anterior govern i de l’actual per culminar un projecte d’anys. Fina Mascaro també es referia a la feina prèvia feta i al consens en aquest acord amb l’anterior govern municipal.

Redacció dels projectes de la coberta de la pista de Moja i del canvi de gespa a Els Pins

Amb l’abstenció d’ApO i els vots favorables d’IO, ERC i PSC el ple va aprovar una modificació de pressupost per valor de 40.000 €per poder fer de manera immediata la redacció dels projectes de substitució de la gespa del camp de futbol Els Pins i de la coberta de la pista poliesportiva de Moja. En nom d’ApO, Lucas Ramírez manifestava que no tenien “res a dir en l’objectiu, però sí en el moment”. Per Ramírez, potser “el compte enrere  comença a apretar”. Ramírez aprofitava el debat per reivindicar que en vuit anys s’haurien invertit 5’8M d’euros al municipi, captant prop de 3 milions en subvencions. El punt el va cloure l’alcaldessa contraposant “8 anys a 100 dies”, en referència al poc marge de temps que porta al capdavant de l’Ajuntament el nou govern municipal.

Per unanimitat es va corregir l’acord de composició de la Comissió Informativa del ple, amb la modificació d’incloure dos representants d’ApO. I amb els vots a favor d’IO, ERC i PSC i el vot en contra d’ApO es va acordar desestimar el recurs de reposició que ApO havia presentat contra la constitució del PSC en grup municipal. ApO al·lega que el PSC va presentar la documentació fora del termini legal. Des del govern s’explicava que el termini de 5 dies era recomanable, però no obligatori, i no afecta a la composició del plenari. Govern i oposició esmentaven que existia jurisprudència que avalava les respectives posicions. Davant el rebuig al recurs presentat, ApO anunciava que “valorarà la possibilitat d’anar al Contenciós Administratiu”.

El ple també va incloure el comiat de Jordi Gómez com a regidor de l’Ajuntament, informació que ampliarem en propers serveis de notícies.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola en acabar la sessió, clicant aquí

Arxius Adjunts

Document Actions