Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat les bases genèriques de subvencions

IO,ERC i PSC destaquen que es facilita la feina a les entitats i ApO considera que no s’introdueixen grans canvis

dimecres 06 desembre 2023

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts al vespre les bases genèriques reguladores de les subvencions municipals en les àrees de cultura, esports i serveis socials. L’alcaldessa, Fina Mascaró, resumia que una de les modificacions “de transparència” és que ara l’oposició passava a tenir veu i vot en la decisió de l’atorgament de subvencions, quan fins ara només tenia veu. La redacció de les bases és més clara i en l’apartat d’ítems que es puntuaran es recullen propostes de les entitats, va afegir l’alcaldessa.

Un cop aprovades les bases estratègiques del mandat i ara aquestes bases genèriques, el govern va precisar que aprovaran les bases específiques on es detallaran com es puntuarien de manera concreta els projectes que presentin les entitats. En nom del PSC, Jordi Pardo subratllava que les bases s’havien consensuat dins del govern ; i la regidora de cultura, Irina Pérez, posava l’accent en què es buscava ajudar a les entitats i avançava que “quan surtin les puntuacions” es veurà més clar. (àudio)

Marian Buta, regidor d’esports i serveis socials, indicava que “a més d’endreçar les bases" s'apostava per facilitar la feina a les entitats. En l’àmbit esportiu es reforça el foment de l’esport femení, els projectes d’àmbit municipal i els de competició. Buta anunciava que en les bases específiques es veurien aquestes apostes.

Jordi Álvarez, en nom del grup municipal d’Impulsem Olèrdola, assenyalava que les bases eren fruit del treball d’equip i que els resultats “es veurien en breu”. També assenyalava que les entitats comptaran amb l’assessorament de la tècnica de cultura per presentar les sol·licituds.(àudio)

Ingrid Gras, regidora d’Alternativa per Olèrdola, va exposar que el seu grup votava a favor de les bases perquè consideraven “que pràcticament tot segueix igual que en els anys anteriors”, malgrat els grups que ara estan al govern municipal criticaven les bases quan estaven a l’oposició.  En acabar el ple, en una entrevista a l’emissora municipal de ràdio , el portaveu del grup municipal d’ApO, Jordi Catasús, incidia en aquesta consideració de no trobar-hi “massa diferència” respecte les bases dels anys anteriors. (àudio)

En la rèplica, Fina Mascaró assenyalava que era un “canvi substancial” que l’oposició passés a tenir vot. També subratllava  que la tècnica de cultura de l’Ajuntament estarà durant els 20 dies del període de presentació “a disposició de les entitats que vulguin que els ajudin”. Aquesta col·laboració seria amb cita prèvia i en dos dies a la setmana.(àudio)

Gairebé 4.000 habitants

En el ple d’aquest dimarts també es va aprovar la xifra oficial d’habitants. En data d’1 de gener de 2023 el padró recull que a Olèrdola hi residien 3.968 habitants, un 2’11% més que en l’any anterior. El ple també aprovava per unanimitat l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’energia, un acord que suposa assumir el compromís d’elaborar un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima (PAESC) en un termini màxim de dos anys, segons assenyalava el regidor Jordi Álvarez.

El ple també acordava per unanimitat la modificació dels estatuts del Consorci per  la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC), incorporant un mecanisme més àgil per a la incorporació de nous ajuntaments que vulguin formar part del Consorci.

En la sessió d'aquest dimarts  també s'aprovava per unanimitat una rectificació de detall d’un conveni urbanístic de l’any 2014 i el Pla Anual de Control Financer.

En propers serveis informatius ampliarem altres continguts tractats en la sessió de ple d’aquest dimarts.

Escolta les entrevistes de valoració realitzades després del ple, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions