Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova una modificació de pressupost d’1 milió d’euros que inclou inversions i millores de serveis

La millora de la xarxa d’aigua al polígon de Sant Pere Molanta compta amb un subvenció de 300.000€ de l’ACA

dimecres 03 abril 2024

Amb els vots favorables de PSC, ERC i d’Impulsem Olèrdola, i els vots en contra d’ApO, el ple de Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts al vespre una modificació de pressupost per valor d’1 milió d’euros que inclou millores de serveis i inversions. Pel seu volum, la partida més important és la inversió en l’eficiència de la xarxa d’aigua al polígon de Sant Pere Molanta, partida que es suplementa amb 353.000€ fins arribar als 500.000€. Durant el ple, l’alcaldessa i regidora d’hisenda, Fina Mascaró, avançava que l’ACA havia ja publicat la concessió a l’Ajuntament d’una subvenció de 300.000€ per aquesta inversió. (àudio)

Altres inversions que incorpora la modificació són la instal·lació d’una marquesina a les grades de la pista de Sant Pere Molanta, per valor de 30.000€. És una actuació consensuada amb l’escola que s’exposarà a la ciutadania. En el ple l’alcaldessa va recordar que no es podia cobrir la pista del pati, tot indicant que la marquesina “no cobreix les necessitats, però sí permet tenir part d’ombra”. En millores a l’escola bressol Gotims es dediquen 22.000€. També es contemplen en la modificació 30.000€ per senyalitzar la façana del polígon de Sant Pere Molanta, 50.000€ en inversions per enllumenat, que permeten completar la instal·lació de llums leds i inclouen un suport afegit de 17.000€ provinents de la Diputació. També es suplementa amb 45.000€ la previsió de licitació de l’escola bressol. Es reserven 60.000€ per execucions subsidiàries “perquè els propietaris subsanin possibles errors urbanístics”. Igualment s’incorporen 10.000 € per a possibles sancions de l’ACA i es reserven 70.000€ per a la redacció de projectes inclosos en el PAM.

Des del PSC, Jordi Pardo subratllava l’obtenció de la subvenció de 300.000€ de l’ACA. Irina Pérez posava l’accent en la necessitat de les inversions.(àudio)

Jordi Álvarez, d’Impulsem Olèrdola, posava l’accent en les millores que incorporava la modificació i s’aturava en destacar també actuacions com l’arranjament d’una furgoneta per a la brigada, del tot necessari “ara que tenim tots els efectius”.(àudio)

Des d’ApO Lucas Ramírez va acusar al govern de “falta de planificació” perquè entenia que molts dels  augments de partides calia haver-los previst en l’aprovació inicial del pressupost.(àudio)

Ramírez es declarava sorprès per l’augment de “partides protocol·làries” i qualificava com a “desorbitat” els recursos per estudis tècnics, tot preguntant-se si seria factible gestionar tants projectes. El cap d’ApO interpretava que es posen partides “per visibilitat i no fer-les servir”. Des d’ApO també s’assenyalava que es seguia la mateixa línia política de l’anterior govern quan es destinaven a inversions el romanent. Ramírez manifestava que estaven d’acord en algunes partides, com la millora de la gestió de l’aigua, però també expressava el seu desacord en partides com la de la senyalització al polígon de Sant Pere Molanta.

En la rèplica, Fina Mascaró va aclarir que l’augment de la partida de protocol era perquè els treballadors de l’Ajuntament tinguessin lot de Nadal. També va aclarir que la modificació feta a l’octubre ha permès no bloquejar partides i tirar projectes endavant. També va fer notar que era difícil preveure casos com l’avaria d’una furgoneta, els resultats d’un estudi sobre les escoles bressol fet amb el suport de la Diputació o bé que Endesa entrés factures de consums de l’any passat ja tancat l’exercici. L’alcaldessa també defensava la necessitat de tenir preparats projectes per assolir subvencions d’altres administracions i subratllava que en tot el mandat es farien els projectes inclosos en el Pla d’Actuació Municipal.

Ordenança sequera

Amb l’abstenció d’APO es va aprovar l’avantprojecte d’ordenança per regular els usos d’aigua al municipi en període de sequera. Andrea Serradell,   d’ApO, exposava que aquesta formació havia fet propostes per també fer responsable a l’administració. Des d’ApO  havien demanat al govern treballar conjuntament el pla de mesures per pal·liar els efectes de la sequera i fins el moment “no tenien notícies” . El regidor Jordi Álvarez explicava que s’estaven revisant  les mesures i indicava que es treballarien conjuntament. Des del govern també es va assenyalar que alguna aportació d’ApO s’havia incorporat i altres mesures proposades per aquesta formació no es recollien en l’ordenança per indicació del departament jurídic de l’Ajuntament.

Modificacions del POUM

Per unanimitat es va acordar l’aprovació inicial de l’ampliació del polígon de Sant Pere Molanta, que ha de permetre la instal·lació de l’empresa Hinojosa. També amb l’acord de tots els grups es va aprovar la modificació inicial del POUM de Daltmar, un dels requisits per aprovar el projecte d’urbanització. En els dos casos ara els expedients es traslladen a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per a seguir avançant en la tramitació fins a l’aprovació definitiva de les dues modificacions.

També amb l’acord de tots els grups es va aprovar la pròrroga del contracte del servei de neteja dels edificis municipals, així com l’increment retributiu del 0’5% als treballadors de l’Ajuntament en aplicació del que disposa l’Estat.

En el ple també es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2023, que es tancava  amb un romanent de tresoreria de 7.738.990,11 €.

En propers serveis informatius ampliarem altres continguts del ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts

Escolta les entrevistes de valoració del ple clicant aquí.

 

 

Document Actions