Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals

Es desestima incorporar ara una rebaixa de l’IBI però una comissió amb els tres grups estudiarà possibles reduccions

divendres 23 desembre 2016

En sessió extraordinària de ple celebrada aquest dijous al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals per al 2017. Amb els vots a favor d’APO i els vots en contra de CiU i ERC, s’acordava aquesta aprovació un cop desestimada l'al·legació presentada per ERC que proposava  rebaixar l’IBI. ERC demanava que el gravamen de l’IBI a Olèrdola se situés en la mitjana dels municipis de la comarca i passés a ser del 0.71 enlloc del 0.75.

El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, exposava que una mesura “d’aquesta magnitud” no es podia prendre en quinze dies i assenyalava que l’augment de l’IBI era fruit de l’actualització d’uns valors cadastrals que no s’havien revisat des de l’any 88. Serramià també assenyalava que l’Ajuntament d’Olèrdola volia recuperar els serveis “que en època de crisis s’han hagut de rebaixar”. Amb tot, el regidor d’hisenda va obrir la porta a que “més endavant es pugui rebaixar l’IBI” i per això va convidar a l’oposició a participar en una comissió d’estudi per a valorar fórmules per a poder-ho aplicar. Els dos grups de l’oposició van acceptar l’oferiment.

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, assenyalava que l’increment s’explica per l’actualització del cadastre i que l’augment de recaptació permet dedicar més recursos a serveis pels veïns.(àudio)

Des d’ERC es va fer notar que existia marge per a la reducció del gravamen, com així ho demostraria el fet que hi ha partides que no s’apliquen i que hi ha 500.000 euros a termini fix.(àudio)

Des del govern es va voler recordar que el romanent no es pot fer servir per a despeses corrents.

El portaveu del grup de CiU, Josep Sánchez,  es mostrava d’acord amb els raonaments d’ERC i valorava que "estàvem davant d’una pujada encoberta d’impostos" encara que el gravamen no s’hagi modificat.(àudio)

El ple també va aprovar, amb els vots en contra de CiU i d’ERC i els vots a favor d’APO, la modificació del pla estratègic de subvencions 2016-2018. El canvi comporta que l’àmbit de joventut s’incorpora a cultura i que les subvencions per atenció a infància varien d’eix i passen a estar ubicades dins serveis socials. L’oposició va coincidir en lamentar que les noves bases que regulen el procediment d’atorgament de subvencions s’haguessin aprovat en Junta de Govern el dilluns i no s’haguessin tractat en ple. Fina Mascaró, portaveu d’ERC, precisava que s’havien fet comissions informatives però després el govern optava per aprovar-ho al marge del ple.(àudio)

Des de CiU també es valorava que no s’han resolt els problemes que plantejaven les entitats, mentre que la regidora de cultura, Arantxa Torres, subratllava que s’havien atès les inquietuds i dubtes que havien plantejat les entitats que s’havien adreçat  a l’Ajuntament.

Josep Sánchez considerava que amb exemples com aquests quedava evident que les comissions “no serveixen per a res”.(àudio)

Lucas Ramírez destacava que les bases reguladores de les subvencions s’havien treballat amb els grups municipals i partien del Pla Estratègic.(àudio)

El ple també va comportar resoldre errors materials inclosos en la relació de llocs de treball i desestimar l’al·legació  d’un treballador, coordinador dels agents municipals, que reclamava augmentar la seva categoria professional d’acord amb la llei de policies.

El govern va indicar que a aquest treballador no se li pot aplicar aquesta llei, perquè  és vigilant i no policia. També s’indicava que no té motiu l’al·legació perquè aquest lloc no s’havia modificat

Des d’ERC es  criticava el raonament de no poder al·legar perquè el punt concret de l’al·legació no s’havia modificat. Xavier Serramià va indicar que tenia tot el dret de presentar l’al·legació, “una altra cosa és que aquesta al·legació s’avingui a dret”.

Ciu valorava que no s’havia acreditat que les al·legacions no tinguessin cap justificació i es va assenyalar que en àmbits com el règim de sancions que poden rebre els agents municipals sí que se’ls hi aplicaria allò que diu la llei de policies.

El ple, el darrer d’aquest 2016, va finalitzar amb la intervenció de l’alcalde desitjant a tots els veïns i veïnes unes molt bones festes i un feliç 2017.

Escolta les valoracions del ple dels tres grups municipals, ofertes a Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Pots escoltar el ple, clicant aquí

Document Actions