Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola rebutja la sentència del procés i exigeix l’amnistia dels presos polítics

La moció es va aprovar amb els vots favorables d’ApO, ERC i JxO , mentre que el PSC hi ha votat en contra

dimecres 16 octubre 2019

 

En un ple extraordinari de caràcter urgent celebrat aquest dimarts a la nit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una moció de rebuig a la sentència condemnatòria del procés. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables d’ApO, ERC i JxO, mentre que el regidor del grup PSC-Units, Joan López, hi ha votat en contra.

La moció havia estat elaborada per l’AMI i l’ACM i inclou, a més del rebuig a la sentènciaconstatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”, la demanda de “llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells”. En un altre dels punts la moció recull  “el compromís amb el dret a l’autodeterminació” i es reafirma en el  caràcter “pacífic i no violent del moviment independentista català”.  La moció continua exigint “al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes”. Amb l’acord l’Ajuntament es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya i a participar, “com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat”.

La moció conté l’adhesió a les mobilitzacions de rebuig a la sentència, el compromís de participar en un acte convocat el 26 d’octubre pel president de la Generalitat i, finalment, l’expressió de la “més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania”.

El regidor del PSC-Units, Joan López, votava en contra de la moció tot indicant que defensen el diàleg “dins de la llei”. López assenyalava que hi ha separació de poders i que la sentència s’ha d’acatar, malgrat totes les sentències siguin opinables.(àudio)

Mari Carme Villanueva, portaveu de JxO, va lamentar les paraules del regidor del PSC i va posar l’accent en què els condemnats defensaven el dret a vot.(àudio)

La portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró,  va recordar la petició de que el ple no fos retribuït  i també va replicar les manifestacions de Joan López, demanant-li que “baixés a la realitat”. Fina Mascaró va indicar que la sentència havia estat “d’escarment”, com la mateixa Carme Forcadell va vaticinar en una carta enviada a la mateixa portaveu del grup d’ERC d’Olèrdola.(àudio)

Des del grup d’ApO es va recordar que, tot i ser una formació d’àmbit municipal, no estan d’esquenes a la realitat. El portaveu del govern, Jordi Catasús, va qualificar la sentència d’injusta i excessiva, a la vegada que recordava que ApO sempre s’havia pronunciat a favor del dret a decidir.(àudio)

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, va manifestar que el ple l’havia convocat després d’haver rebut la proposta de l’AMI, com a municipi que forma part d’aquesta associació, i d’haver-ho tractat en grup “i no perquè ho havien demanat ERC i JxO.(àudio)

L’alcalde tancava el ple apuntant que la setmana que ve es convocaria una sessió plenària de caràcter ordinari, que preveu aprovar la modificació de les ordenances fiscals.

Escolta el ple íntegre, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions