Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament es mostra contrari a la proposta de restauració de la bòbila de Can Sogas

Desacord amb la proposta de l'Agència de Residus de convertir l'espai en un dipòsit de bales de rebuig
El ple tenia lloc dijous a la tarda
El ple tenia lloc dijous a la tarda

dilluns 15 octubre 2012

En sessió extraordinària celebrada dijous a la tarda, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola manifestava el seu desacord amb la proposta presentada de restauració de la bòbila de Can Sogas. La proposta ha estat traslladada a l’Ajuntament per part de l’Agència de Residus i consistia en reomplir l’espai amb bales compactades de rebuig.

La convocatòria del ple es produïa a instàncies del grup municipal de CiU. En començar la sessió, la secretària de l’Ajuntament d’Olèrdola feia notar que no es podia elaborar un ordre del dia a base de peticions d’informes i sense cap proposta d’acord, tal i com es plantejava en la sol.licitud de ple registrada per CiU. Es va explicar que la documentació que es sol·licitava, com els informes ambientals i urbanístics de la proposta de restauració, estan a disposició dels regidors.

Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, va subratllar que volien saber quina era la posició de l’equip de govern davant aquesta possibilitat “d’abocar bales de rebuig” i valorava “que no era una proposta interessant pel municipi”.

Des del govern municipal es va recordar que de manera pública ja han manifestat que la proposta no tiraria endavant si no hi ha el consens dels veïns. D’haver existit aquest consens, també hagués calgut  resoldre un deute pendent amb l’ajuntament contret per l’antiga propietària de la bòbila.

El govern municipal també ha assenyalat que li correspon a l’empresa valorar una proposta alternativa per a restaurar la pedrera, i no pas al govern municipal. Després de proposar-ho CiU, es va acordar que el ple formalitzaria el seu desacord amb aquesta proposta de restauració que ha estat traslladada a l’Ajuntament des de l’Agència de Residus.

En declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcalde, Josep Tort, considerava que el ple d'aquesta dijous havia estat innecessari i anunciava que proposarà al seu grup no cobrar per l’assistència a aquesta breu sessió. (àudio)

El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Maria Sánchez, recordava que  el propòsit del ple era conèixer la posició del govern  i entenia que s’havia “ocultat informació". (àudio)

L’alcalde també indicava que hi ha l’obligació legal de restaurar la pedrera. Una condició que planteja l’ajuntament és que es pagui el deute pendent. (àudio)

Durant el ple, l’alcalde va explicar que , de manera transparent, havien procurat que en els contactes amb l’Agència de Residus hi participés el Consell Comarcal, la Mancomunitat i el grup de CiU, a l’oposició, havent fet les mateixes reunions. Josep Maria Sánchez, però, valorava que l’alcalde disposava d’informació que no tenia CiU. (àudio)

La sessió va ser seguida per membres de l’Associació de Veïns i Entitats de Sant Pere Molanta, un col.lectiu que s’ha mobilitzat en contra d’aquesta possible instal·lació a prop del poble d’un dipòsit de bales de rebuig.

Document Actions