Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament formalitza per unanimitat el rebuig a la MAT

També es reclama control de l’Estat per evitar l’escalada de preus de l’electricitat

divendres 22 octubre 2021

A través d’un acord de ple, aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha expressat de nou la seva unanimitat rebutjant l’avantprojecte de línia de Molt Alta Tensió( MAT) que promou l’empresa Forestàlia.  Tots els grups i regidors no adscrits coincidien en assenyalar que era un projecte d’un gran impacte que no comportava cap benefici pel territori.

La regidora no adscrita, Marta Mestre, definia l’avantprojecte com a “esgarrifós” pel seu impacte i recordava el treball previ realitzat per l’Ajuntament, incloent un acte informatiu obert als veïns. (àudio)

Joan López assenyala que aquesta és una infraestructura innecessària,  que destrossa el territori “i està mal plantejada des de l’arrel”. (àudio)

La regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, posava en valor el treball conjunt de tot el consistori, per concloure que “el treball d’onze junts, amb una idea clara, sempre és molt més favorable” que si hagués anat el govern en solitari.(àudio)

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, indicava que era un projecte fet d’esquena al territori. Tot i la unanimitat local i l’ampli rebuig que ha generat, Mascaró advertia que caldrà estar atents i fer seguiment perquè l’avantprojecte no tiri endavant.(àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, apuntava que amb l’aprovació de la moció es formalitzava el rebuig institucional del plenari un cop feta la feina prèvia, amb la presentació de les al·legacions. (àudio)

En el mateix sentit, el ple també acordava per unanimitat una moció proposada per Unió de Pagesos que incorporava propostes d’acord que l’Ajuntament ja havia realitzat, com la presentació d’al·legacions desestimant l’avantprojecte.

També amb els vots favorables de tots els regidors i regidores, el ple acordava una moció contra l’increment dels preus de l’electricitat. La moció reclama el control públic dels preus i l’increment de fons provinents de l’Estat per a fer front a l’increment de casos atesos pels Serveis Socials dels municipis.

També va comptar amb el vot favorable dels onze regidors del consistori una moció de suport a l’esport femení. Des de Junts per Olèrdola es va aprofitar el debat per reclamar que els mesures de la moció s’apliquessin a Olèrdola, tot recordant que hi havia al municipi un equip de futbol femení “que va marxar per falta de suport”.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, el regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, exposava que la mateixa empresa que estava realitzant el servei havia guanyat el concurs en el contracte d’enllumenat. Samblás valorava que era una companyia que “ha donat molt bon servei”. També informava que en breu començarien les obres del camí de vianants que unirà el Sindicat amb el cementiri de Moja i que es mantindria aviat una reunió amb veïns del carrer per informar de l’imminent inici de les obres de reurbanització al carrer Manel Crespo.

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, exposava que des de l’1 de setembre ja està en funcionament el nou contracte del servei de jardineria, amb 5 treballadors organitzats en dues brigades que van rotant el seu àmbit d’actuació a tot el municipi. També explicava que el servei de recollida de poda, amb servei gratuït cada 15 dies els dimarts, estava tenint una gran acollida. Mancera avançava que seguint el criteri de “Vila Florida” es reordenarien espais verds aquest 2021 a l’entorn del local de Sant Miquel i a Sant Pere Molanta. La regidora de medi natural també aprofitava per exposar que, pel benestar dels exemplars, la poda es començava a fer el novembre un cop les fulles han caigut. Igualment destacava que es procedia a aplicar tractaments per combatre la processionària amb productes ecològics.

El regidor de comunicació, Jordi Catasús, destacava que s’havia activat la Carpeta Ciutadana que permet seguir tots els passos d’un expedient.

El regidor de patrimoni, Pere Sadurní, agraïa la feina feta per organismes, entitats  i personal que havien fet possible l’èxit del Dia Sàpiens al municipi. També informava que s’havia entregat a les escoles l’últim còmic editat amb el suport de l’Ajuntament, dedicat a les bruixes. I que també se n’havia fet lliurament d’exemplars a les 15 biblioteques comarcals de la Diputació. Sadurní també informava que aquest diumenge, per 6è any, s’organitzaven visites al Sant Sepulcre i que s’arribarien a les 500 visites acumulades en aquest període.

Anna Boada, regidora de sanitat i cultura, explicava que només resta resoldre la connexió informàtica per a que pugui entrar en funcionament el nou consultori mèdic de Moja. També relatava la “tardor moguda” per l’alta activitat cultural, amb les festes del Most o la Festa Major de Can Trabal. També va voler expressar que s’havia celebrat a Sant Miquel la Festa Major, amb la reflexió de la Societat que els esforços no sempre tenen la resposta de l’afluència de públic. Boada també va deixar constància en el ple de l’inici de les activitats de l’Any Mir Geribert i de l’assistència “més que notable” al Dia Sàpiens. En aquest punt de l’explicació, l’alcalde lliurava a cada regidor el quadern editat conjuntament per l’Ajuntament i la comissió organitzadora de l’Any Mir Geribert, amb una bossa commemorativa.

Finalment, l’alcalde i regidor de promoció econòmica, Lucas Ramírez, recordava que aquest diumenge 24 d’octubre i fins el 21 de novembre està en funcionament la vuitena edició de la campanya “Compra a prop” que comparteixen Olèrdola, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos.

Precs i preguntes

A preguntes de la regidora Marta Mestre, el govern va explicar que el manteniment del camí de vianants de Moja a Vilafranca correspon a la Diputació i que s’havia presentat una única proposta al concurs per la gestió del bar del Local Nou. S’esperava adjudicar el servei aquest mateix mes d’octubre.

Joan López va iniciar aquest apartat amb un record a totes les víctimes de violència de gènere. També va demanar una reunió per resoldre els dubtes per la nova gestió de residus i va proposar jornades d’educació vial per prevenir accidents. A preguntes de López, el govern va manifestar que la Diputació havia recomanat a l’Ajuntament que realitzés un avantprojecte per saber el cost que tindria un pavelló al Bosquet. També a petició de López, el govern explicava que convocaria una reunió amb els regidors per explicar l’estudi de la Diputació sobre els llocs de treball de l’Ajuntament.

Des de JxO, Mari Carme Villanueva li va preguntar a l’alcalde “si era democràtica la manera que té de conduir els plens”. L’alcalde va replicar que el ple ha de tenir un funcionament correcte i tothom tenia dret a paraula, sense límit de temps.

ERC va fer notar una incidència en un cas d’ús de la deixalleria. A pregunta de Fina Mascaró, el govern va manifestar que havien rebut queixes pels canvis de circulació en el polígon de Sant Pere Molanta. Lucas Ramírez va detallar que les modificacions prioritzaven la seguretat, la millora de la façana comercial i evitar problemàtiques de col·lapse en l’accés a la N340. Ramírez explicava que de moment el govern en fa una valoració positiva dels canvis i que es comprovarien les queixes.

A pregunta d’ERC sobre els espais a l’edifici remodelat de l’Ajuntament per als grups municipals, el govern va explicar que les obres de l’edifici de l’Ajuntament ja estaven acabades i que es tindrien els espais suficients. També el govern es va mostrar obert a atendre la petició reiterada d’ERC de fer una visita per conèixer els equipaments municipals. Des d’ERC es demana conèixer la Torre de Moja i el seu edifici annex, així com  fer una visita a la remodelada seu de l'ajuntament. L’alcalde també va precisar que el trasllat al nou ajuntament es preveia fer aprofitant les vacances de Nadal. ERC també aprofitava la seva intervenció per reclamar l’amnistia i el retorn dels exiliats i exiliades.

Mireia Mancera, regidora de medi natural, exposava que l’aplicació del nou sistema de recollida depenia d’una complexa licitació que portava la Mancomunitat per a 5 municipis i es preveia que s’iniciés pel 2n trimestre. Ja aquest novembre es preveien fer reunions a tots els pobles , barriades i urbanitzacions per explicar-ho a la ciutadania, comptant amb el reforç d’una educadora ambiental. 

Document Actions