Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament reclama pensions dignes i aprova una moció en defensa de l’escola catalana

ERC acusa al govern de falta de transparència en la cessió de terrenys per construir el consultori de Moja

dimecres 04 abril 2018

En la sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada dimarts de la setmana passada, es van aprovar 3 mocions. En la primera es reclama pensions dignes; en la segona s’expressa el malestar pel nomenament de María Elósegui Itxasco com a membre del Tribunal  Europeu dels Drets Humans “per les seves opinions homòfobes” ;  i en la tercera, entrada per urgència , es defensa el model d’escola catalana. De les tres propostes, només la dedicada al nomenament de la jutgessa pel Tribunal Europeu va ser aprovada per unanimitat. Les altres dues van comptar amb el vot favorable de 10 dels 11 regidors del consistori: els 6 d’ApO, els dos vots d’ERC i el de les dues regidores del PDeCAT. El portaveu d’aquest partit, Josep Sánchez,  va votar en contra de les mocions dedicades a les pensions i a l’escola catalana(encapçalades per ERC i PSC)  perquè “no podia votar a favor d’una proposta que encapçalava el PSC”, en referència a l’acord electoral que manté ApO amb el Partit dels Socialistes.  Sánchez indicava que estava d’acord amb el fons de les dues mocions, però considerava que no podia votar al costat d’un partit “que està d’acord” amb les agressions que viu Catalunya com l’aplicació de l’article 155. (àudio)

En la rèplica a Sánchez, el portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, va indicar que ApO és una formació independent que no segueix a cap partit. Va qualificar el vot contrari de Sánchez com a “miopia estratosfèrica”. Aquesta expressió Sánchez  la va entendre com a insultant i en el decurs del debat, Serramià va manifestar que no era la seva intenció ofendre a ningú en utilitzar una expressió recorrent en els debats polítics i va demanar disculpes al portaveu del PDeCAT.

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, Serramià explicava l’inici de la revisió dels valors cadastrals d’Olèrdola. La regidora d’escoles bressol, Anna Boada, recordava l’entrada en funcionament de l’aula de nadons a l’escola Gotims de Moja i la convocatòria de jornades de portes obertes abans de l’inici del període de preinscripcions. El regidor d’ensenyament, Pere Sadurní, també indicava que les dates de la preinscripció escolar per a les escoles Circell i Rossend Montané eren del  13 al 24 d’abril. Sadurní també recordava que el 10 d’abril es realitzarà al Centre Cívic La Xarxa un taller sobre estratègies familiars per l’ús segur d’Internet. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, recordava que s’estaven realitzant les auditories sobre la situació urbanística a Can Trabal per part de la Diputació i que la Mancomunitat fa un pla de millora de la recollida de la brossa. Arantxa Torres, regidora de cultura, informava que la Junta de Govern Local havia aprovat les bases específiques  de les subvencions per a l’any 2018 i va felicitar pels seus 25 anys al Casal d’Avis de Moja i a Canal 20-Ràdio Olèrdola. També exposava que la Festa de la Gent Gran s’ha convocat pel 5 de maig i que la Trobada d’Olèrdola es farà del 18 al 20 de maig.

El grup d’ERC va haver de reconvertir en un prec una moció que havia presentat demanant que es posés a una plaça el nom de “ 1 d’octubre de 2017”. Fina Mascaró recordava que era una moció debatuda en diferents municipis i apuntava que en no acceptar la proposta com a moció el govern evitava el compromís de votar. El govern, però, defensa que si es demana una actuació concreta a l’Ajuntament és un prec i no pas una moció. Ho exposava Xavier Serramià. (àudio)

Refermant la solidaritat a presos i exiliats polítics, ERC també va reclamar de nou que es pengés  a la façana de l’ajuntament una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics. Fina Mascaró també va aprofitar el torn de precs i preguntes per a  reclamar al govern diàleg amb els clubs de futbol per a resoldre el conflicte sobre al gestió del bar del camp d’ Els Pins de Moja. L’alcalde, en aquest punt, va indicar que s’havia produït una “greu irregularitat” i que ja s’havia exposat la situació en reunions mantingudes amb els clubs.

ERC va “felicitar” al govern perquè , “després de 810 dies”, es posés la senyalització reclamada a la rotonda de Moja i va preguntar sobre  la recepció del sector de La Plana. Des d’ERC també s’insistia en reclamar una solució per a millorar la seguretat en la cruïlla entra la Plana i la Carrerada.

La portaveu del grup d’ERC va fer notar que s’havia iniciat el tràmit d’exposició pública de l’expedient per a procedir a cedir terrenys municipals a la Generalitat per a construir el nou consultori mèdic de Moja. Fina Mascaró indicava que en l’inici de l’exposició no es podia accedir públicament a l’expedient de l’Ajuntament. També lamentava que han calgut aclariments del secretari per a saber que les al·legacions s’han de presentar abans de l’acord de cessió que pugui adoptar el ple. Per ERC , el govern no ha estat transparent perquè la cessió “no s’havia publicat ni dit als regidors.”(àudio)

El govern replicava que no existia cap interès en amagar que es volien cedir terrenys per fer el consultori. L’alcalde afegia que se seguien els tràmits i que s’havia corregit la falta d’enllaç a l’expedient detectada per ERC.

Sense deixar sanitat, a preguntes d’ERC, el govern va explicar que la reobertura del consultori de Sant Miquel restava encara pendent de completar la instal·lació informàtica. El regidor d’esports, també a requeriment d’ERC, resumia que s’havia instat a les entitats a cuidar de les instal·lacions municipals, davant l’evidència detectada d’haver-se menyspreat trofeus esportius que es trobaven en dependències del camp de futbol de Sant Miquel. També el govern recordava que es preveu licitar en un únic concurs la millora de passos elevats a Olèrdola, preveient una elevació en la cruïlla del carrer Sindicat amb la Plana de Moja.

A pregunta del PDeCAT, el govern va exposar que s’estava treballant amb el Consell Comarcal la possible participació d’Olèrdola a l’escola de música de l’Alt Penedès. També s’explicava que es preveu realitzar un estudi d’espais per a decidir l’ús que es donava a instal.lacions com la de l’edifici de la llar d’infants de Sant Pere Molanta. El PDeCAt també donava a conèixer que una entitat, el grup de bastons “El Toc d’Olèrdola”, havia renunciat a la subvenció que se li havia concedit el 2017 per les dificultats de tramitació.

En l’apartat de precs, el PDeCAT demanava la neteja del carrer Montserrat al polígon de Sant Pere Molanta i Josep Sánchez va demanar la dimissió del govern i que es substituís per un altre “d’un altre tarannà”.

Document Actions