Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pregó de la FM de Sant Pere Molanta posa de relleu el meritori treball fet pel Grup de Joves

Joan Anton Tizón i Joan Raventós reivindiquen com a "emblemes" del grup la cooperació, la responsabilitat i l’amistat

dissabte 13 agost 2016

El pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta, pronunciat a dues veus per Joan Anton Tizón i Joan Raventós aquest divendres a la nit, ha estat tota una sentida i fonamentada reivindicació del treball ben fet pel Grup de Joves en els 15 anys que acumula d’existència. Els dos primers presidents de l’entitat han aprofitat la tribuna del pregó per a repassar els orígens i el bagatge d’activitats que ha realitzat el grup, posant l’accent en els valors que han fet possible el que és tota una referència consolidada d’èxit dins del teixit associatiu d’Olèrdola.PregSPM2.JPG

Abans d’entrar en presentar aquesta trajectòria del Grup, els dos pregoners comentaven amb ironia que l’encàrrec de fer el pregó el van rebre en públic el mes de març, sense previ avís, durant el sopar de commemoració del 15è aniversari.

A l’hora de presentar-se, tots dos van coincidir en destacar la importància dels pares  en els valors rebuts. Joan Raventós assenyalant que li van ensenyar a ser educat i respectuós, mentre que Joan Antón Tizón agraïa que li inculquessin l’esperit col·laboratiu i solidari. Els dos són de l’any 76. Tizón explicava que ell ha estat l’últim molantenc nascut a Sant Pere Molanta, després de que el metge errés en el pronòstic i digués que la mare no estava de part. Poc després naixia en una casa del carrer Manel Crespo.

Després de repassar sensacions viscudes a la Festa Major, els pregoners van voler transmetre a l’actual grup de Joves que actes com els de les festes no serien possibles sense “la responsabilitat individual, el respecte als altres i les ganes de treballar per un mateix , però també pels altres”, tal i com emfatitzava Raventós.(àudio)

El Grup de Joves va sorgir del nucli de joves que formaven part de la Junta de la Societat, l’any 2.000: el Joan Anton Tizón, la Montse Amatllé, la Mar Montserrat i el Jordi Catasús. Tizón explicava que inicialment l’impuls va ser el de poder optar a una subvenció municipal que es concedia per a grups de joves, però tenien clar que volien “encapçalar tota mena d’iniciatives i activitats per fer al poble”. De seguida van trobar joves disposats a treballar i organitzar actes. I és que, tal i com exposava Tizón, “l’esperit de treballar i ajudar a fer coses és, ha estat i segurament ho continuarà sent durant molts anys” un dels “signes d’identitat” del poble de Sant Pere Molanta.(àudio)PregSPM3.JPG

L’acte fundacional dels joves ja va ser l’empalmada de la Festa Major, que es va fer durant els dos primer anys al pàrquing del carrer Font-tallada. Van aprofitar un intercanvi de serveis d’una empresa de sonorització i llum per a fer-ne la primera. I després l’activitat va anar seguint amb propostes com les gimcanes, els torneigs de dards i tennis taula o el cinema a la fresca, tal i com rememorava Joan Raventós.(àudio)

Durant el pregó es va desvetllar que les pocket bikes van arribar al poble després que Josep Ventura negociés un bon preu amb un botiguer de la Gran Via de Barcelona, donant origen l’any 2005 a una cursa que van començar a organitzar el Grup de Joves i que després ha continuat de la mà dels Amics de Ferran Badia. Durant quatre anys també van organitzar la foguera de Sant Joan i també van tenir la iniciativa d’organitzar sopars de Cap d’Any, així com la recollida al poble de la Campanya de l’Ampolla. Un dels dos actes que van voler subratllar pel seu caràcter especial va ser el torneig de futbol sala, posant èmfasi en el compromís que suposava que es fes en memòria de dos amics que van morir en accident de cotxe: Jordi Petit i David Raventós. I l’altre acte que van voler destacar pel seu significat va ser “la gran idea” que va tenir en Josep Ventura d’organitzar la Vallmoranta, una cursa solidària que reuneix a membres i exmembres del Grup de Joves i als seus familiars en les tasques organitzatives.PregFMSPM4.JPG

Tizón va concloure que el grup de Joves és una entitat “viva, sana i perfectament organitzada” i valorava que “no es poden adquirir  mals vicis” en estar limitada la permanència al grup  dels 14 fins als 30 anys. Tizón resumia que són “emblema i escut” del Grup de Joves valors com la cooperació, la responsabilitat i , “sobretot l’amistat” . (àudio)

Davant una Sala plena de púbic i de complicitat, amb la presència de bona part dels joves que han passat pel Grup, el pregó el finalitzaven Joan Anton Tizón i Joan Raventós desitjant a tothom una molt bona Festa Major i cridant “Visca el Grup de Joves i Visca Catalunya”.

Abans d’iniciar-se le pregó, la junta del Grup de Joves va lliurar a Carmen Nieves el premi com a guanyadora del concurs de dibuix que convocava l’entitat per a triar la imatge de la portada del programa de la Festa Major. També van rebre reconeixements dos dels quatre finalistes presents a la Sala, Toni Gil i Sara Corrio.

Escolta les entrevistes relacionades amb el pregó, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Escolta íntegre el pregó de la Festa Major, enregistrat per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions