Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El premi Rossend Montané es lliurarà aquest diumenge per 22a ocasió

Reconeix la feina de persones i entitats que s’han significat pel seu treball a favor del municipi
En nom del grup l'Arrel, Marina Vilella recollia el premi l'any 2011
En nom del grup l'Arrel, Marina Vilella recollia el premi l'any 2011

dimecres 04 juny 2014

 

 

Diumenge al migdia, abans de l’exhibició dels balls folklòrics del municipi, s’ha programat un dels actes destacats de la Trobada d’Olèrdola: el lliurament del premi Rossend Montané. El guardó busca distingir a persones o entitats que s’hagin significat pel seu treball a favor d’Olèrdola. A la vegada, també contribueix a recordar a Rossend Montané i a retre-li homenatge tot fent que el seu nom quedi lligat a la trobada de germanor dels nuclis del municipi.

El premi el concedeix el Consell Consultiu de Cultura, òrgan representatiu de les entitats del municipi. A l’hora de triar les persones o entitats que puguin ser premiades es tenen en compte criteris com l’estimació al seu poble i al municipi, la capacitat de donar prestigi a Olèrdola, l’impuls que hagin fet per a donar a conèixer el nom d’Olèrdola, la voluntat d’ajudar a alguna persona o entitat perquè pugui realitzar la seva tasca o bé premiar accions concretes.

El palmarès del premi és un mostrari plural de persones i col.lectius que, amb el seu esforç i exemple, han contribuït a fer una Olèrdola millor. Aquest any serà la 22a vegada que es donarà la distinció. El primer any, el 1992, es va concedir simbòlicament a tot el municipi.

L’any 93 el va guanyar el Moto Club Vilafranca / Penedès, l’any 94 la revista Font-tallada, l’any 1995, Canal 20 –Ràdio Olèrdola; l’any 1996 Firamercat de Sant Pere Molanta; el 97 l’obtenia Jordi milà, el 98 els dos grups de teatre del municipi, el Folre i l’Arrel, l’any 99 les puntaires d’Olèrdola, l’any 2.000 el Drac de Moja, el 2001, les seccions d’aeròbic i rítmica del Base Olèrdola, l’any següent, el 2002, va ser per la secció de futbol Base. Aquell any 2002 també es va lliurar placa de reconeixement a Carles Esteve . El 2003 el premi el van compartir la colla de gegants de Sant Pere Molanta i l’entitat de l’Associació de Gent Gran castell d’Olèrdola, amb placa de reconeixement per l’exalcalde Josep Mir. El 2004, el premi el reben els voluntaris de protecció civil, es recorda a Carles Arroyo i es lliura placa de reconeixement a Pere Sadurní. En els últims 9 anys els premis els han guanyat Isabel Ullate, el ball de bastons de Moja, Centro Cultural Virgen del Rocio, La Lleialtat, Àrea Cultura Can Trabal, Grup de Joves de Moja i grup de teatre l’Arrel, els Geganters de Moja i l’Associació Fotogràfica de Moja

Les plaques de reconeixement han distingit des de l’any 2005 a Felip Vilella, Josep Mitjans, Josep Montané ,Josep Doménech, Salvador Duran, Revista Font Tallada, Carles Ibáñez, Núria Molist i Joan Lloses.

 

Document Actions