Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El premi Rossend Montané es lliurarà diumenge per 27a ocasió

L’acte de lliurament del premi inclourà un homenatge a Josep Inglada
Moment de l'acte de lliurament de l'any passat
Moment de l'acte de lliurament de l'any passat

dimecres 05 juny 2019

 

Diumenge a les 12 del migdia, abans de l’exhibició dels balls folklòrics del municipi, s’ha programat  un dels actes destacats de la Trobada d’Olèrdola: el lliurament del premi Rossend Montané. El guardó busca distingir a persones o entitats que s’hagin significat pel seu treball a favor d’Olèrdola. A la vegada, també contribueix a recordar a Rossend Montané i a retre-li homenatge tot fent que el seu nom quedi lligat a la trobada de germanor dels nuclis del municipi.

El premi el concedeix el Consell Consultiu de Cultura, òrgan representatiu de les entitats del municipi. A l’hora de triar les persones o entitats que puguin ser premiades es tenen en compte criteris com l’estimació al seu poble i al municipi, la capacitat  de donar prestigi a Olèrdola, l’impuls que hagin fet per a donar a conèixer el nom d’Olèrdola, la voluntat d’ajudar a alguna persona o entitat perquè pugui realitzar la seva tasca o bé premiar accions concretes.

El palmarès del premi és un mostrari plural de persones i col.lectius que, amb el seu esforç i exemple, han contribuït a fer una Olèrdola millor. Aquest any serà la 27a vegada que es donarà la distinció. El primer any, el 1992, es va concedir simbòlicament a tot el municipi. Des del 2002 s’ha formalitzat dos apartats diferenciats. El premi a una entitat i el reconeixement a una trajectòria personal.

Enguany l’acte de lliurament del premi inclourà un homenatge a Josep Inglada, mort  recentment. Inglada va formar part de l’equip de regidors de l’Ajuntament d’Olèrdola que va promoure fa 39 anys anys la celebració de la primera Trobada del municipi.

Document Actions